Picture

Doua noi titluri vor imbogatii din aceasta toamna catalogul editorial al Editurii ACS

Trimis de: Ruxandra Miuti (Art Conservation Support)
Data adaugarii : 29/08/2013 Vizualizari : 433


Doua noi proiecte editoriale intra anul acesta in portofoliul Asociatiei Art Conservation Support, cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National, in cadrul sesiunii de finantare I /2013  pentru proiecte editoriale. Astfel, catalogul editorial al Editurii ACS se va imbogati in aceasta toamna cu un nou titlu de carte din Colectia Stiintific, “Pictura murala din nordul Moldovei. Modificari estetice si restaurare”, Editia a II-a, autor Oliviu Boldura, prefata Corina Popa, alaturi de cel de-al doilea numar al publicatiei culturale anuale „Caietele restaurarii”.

 

Editia a II-a a cartii “Pictura murala din nordul Moldovei. Modificari estetice si restaurare” reprezinta o contributie stiintifica originala adusa de prof. univ. dr. Oliviu Boldura in cercetarea problemelor restaurarii si conservarii picturii murale din Moldova si a picturii murale in general, depasind totusi dimensiunea stiintifica si tehnica. Volumul va fi probabil cel mai bun exemplu de analiza detaliata pana la milimetru a suprafetelor murale pictate, dar si de privire de ansamblu, de viziune cuprinzatoare asupra vastelor suprafete regasite la celebrele monumente din Bucovina.

Aceste monumente, care aduc faima internationala tarii tocmai prin pictura murala cu care sunt impodobite, au fost studiate in detaliu de cel care a reusit atat de bine sa le puna in valoare, pastrandu-le intacta originalitatea. Experienta a peste 40 de ani de restaurare a unor monumente importante din Romania si experienta de peste 30 de ani de cadru didactic la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti ale prof. univ. dr. Oliviu Boldura se reunesc in aceasta carte de sinteza. Nu este putin lucru, si tocmai de aceea prima editie a cartii, aparuta in 2008, a primit premiul “George Oprescu” al Academiei Romane.

Aceasta a doua editie aduce completari ale continutului, pe baza informatiilor obtinute in timpul interventiilor de conservare-restaurare din ultimii ani, cartea urmand sa iasa din tipar in toamna acestui an. Proiectul editorial este realizat in parteneriat cu CERECS Art S.R.L., Muzeul Bucovinei din Suceava si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti.

 

Publicatia anuala “Caietele restaurarii 2013” reprezinta o colectie de articole stiintifice dedicate conservarii si restaurarii patrimoniului cultural, culegeri de metodologii, norme si principii etice si, deopotriva, marturii ale experientelor practice ale cercetatorilor si specialistilor restauratori. Articole reunesc experienta restauratorilor, chimistilor, fizicienilor, istoricilor de arta, biologilor, aducand cititorului informatii despre ultimele descoperiri, evolutia unor santiere de restaurare, rezultate ale unor investigatii de specialitate obtinute prin studierea operelor de patrimoniu.

Cel de-al doilea proiect editorial este realizat in parteneriat cu Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Universitatea de Arte George Enescu din Iasi, Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, numarul din 2013 al publicatiei culturale fiind disponibil incepand cu luna noiembrie. 

 

Despre Asociatia Art Conservation Support

Potrivit scopului si misiunii sale, Asociatia Art Conservation Support contribuie la promovarea si protejarea patrimoniului cultural mobil si imobil; la sustinea activitatilor de conservare – restaurare a operelor de arta. Asociatia se bazeaza pe experinta de decenii a membrilor sai, specialisti si experti in domeniul conservarii patrimoniului cultural.

De la infiintarea sa, in anul 2009, Asociatia Art Conservation Support a contribuit prin proiectele sale la informarea publicului larg despre ceea ce presupune conservarea patrimoniului. Proiectele derulate pana in prezent contribuie de asemenea la informarea publicului larg si a specialistilor, avand multiple rezultate in timp.

 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati: http://www.acs.org.ro/.
Resurse aditionale:
-
-
-

Date de contact

Ruxandra Miuti
Consultant Comunicare
Telefon : 0735870756

Email : ruxandra.miuti@gmail.com
---
Comunicat de presa oferit prin serviciul Digital PR
# # #
Noteaza comunicatul:

2.81
din
5
pe baza a
113
voturi