Carmen Gigină, către Gabriel Oprea: Sunt o mamă care şi-a pierdut unicul copil din ignoranţa ta, ai redus la 0 această familie

gigina-inmormantare

Mama poliÅ£istului Bogdan Gigină, care a murit în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, îi transmite fostului vicepremier, printr-un mesaj pe Facebook, că i-a „redus la zero” familia, doar pentru că a crezut că „totul i se cuvenea” ÅŸi era „zeul care dicta”. Carmen Gigină îi mai reproÅŸează lui Oprea ÅŸi că nu ÅŸi-a asumat consecinÅ£ele faptelor sale, aÅŸa cum ar fi făcut „un cadru militar, un bărbat cu coloană vertebrală”, ÅŸi l-a „abandonat pe omul care stătea în ploaie, vânt ÅŸi soare pentru siguranÅ£a lui”.

 gigina-inmormantare

„<<Mi se pare de domeniul fantasticului>> – asta declara Gabi Oprea. Pune o întrebare către procurorul de caz – <<dacă nu ar fi fost acele lucrări nesemnalizate oare Bogdan Gigină, chiar ÅŸi rulând cu 84 km/h ar fi murit? AÅŸ vrea să ÅŸtiu răspunsul sincer al procurorilor la această întrebare>>. AceeaÅŸi întrebare v-o adresez ÅŸi eu ÅŸi vă rog să raspundeÅ£i la fel de sincer. Dacă Bogdan Gigină ar fi fost scos din dispozitiv în acea seară ar fi trăit? Dumneavoastră dispuneaÅ£i de acest dispozitiv, nimeni altcineva. Aghiotantul era vocea dumneavoastră (de altfel un om cu suflet din relatările lui Bogdan, un om care era supus la fel ca ÅŸi ei răsfăţului dumneavoastră zilnic)”, îi transmite Carmen Gigină fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Femeia îi mai spune că era „zeul care dicta”, dar pentru ea reprezintă doar „un muritor”.

Fii la curent:  Se agită apele în Turcia: principalul partid de opoziÈ›ie se RETRAGE din Parlament

„Un cadru militar, un bărbat cu coloană vertebrală, un om responsabil îşi asumă consecinÅ£ele faptelor sale…dar despre ce vorbesc? Despre un om care ÅŸi-a abandonat omul care stătea în ploaie, vânt, soare pentru siguranÅ£a lui. Omul care la câteva ore de la moartea lui Bogdan nu a avut demnitatea să recunoască faptul că el făcea parte din dispozitiv, omul care în decursul câtorva ore a schimbat legea. (Vezi Monitorul Oficial 21 oct 2015). Pentru mine, domnule, eÅŸti un muritor, eu nu văd funcÅ£ia, nu văd omul politic care crezi că eÅŸti. Sunt o mamă care ÅŸi-a pierdut unicul copil din ignoranÅ£a ta, o mamă căreia i-ai ÅŸters trecutul, viitorul, viaÅ£a. Ai redus la 0 această familie doar pentru că ai crezut că totul Å£i se cuvenea”, îşi încheie Carmen Gigină mesajul către Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a declarat, marÅ£i, despre cazul poliÅ£istului Bogdan Gigină, că i se pare „de domeniul fantasticului” ceea ce s-a întâmplat.

”…despre dosarul morÅ£ii lui Bogdan Gigină, ce să vă răspund ca om normal? Mi se pare ceva de domeniul fantasticului. Eram în timpul serviciului, eram în maÅŸina de serviciu, documentat spun, veneam de la o instituÅ£ie legată de securitatea statului român. Mă deplasam de la instituÅ£ia de securitate spre domiciliu, la orele 19.00 ÅŸi ceva”, a declarat, marÅ£i, fostul ministru.

El a susţinut, din nou, că maşina în care se afla cu aghiotantul şi cu şoferul avea viteza legală. ”Vreau să mai spun că dispozitivul de protecţie care există încă din anul 2000 şi de care au beneficiat toţi miniştrii de interne este stabilit de către Poliţia rutieră legat de toate celelalte probleme tehnice”, a adăugat Oprea.

Fii la curent:  FundaÈ›ii camuflate

În 1 septembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat procurorului general să trimită Senatului cerere pentru începerea urmăririi penale faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea va ajunge astfel pentru a treia oară la votul senatorilor pentru aprobarea unei solicitări DNA de urmărire penală, de data aceasta pentru ucidere din culpă, după ce, în februarie, Senatul a aprobat două cereri de urmărire penală pentru abuz în serviciu, în cazul limuzinei DIPI şi în cel al folosirii abuzive a coloanei oficiale.

Potrivit procurorilor, în perioada în care a fost ministru de Interne, Oprea a fost însoÅ£it de echipaje ale PoliÅ£iei Rutiere „în cvasitotalitatea deplasărilor”, incluzând deplasările zilnice la sediul ministerului ÅŸi cele săptămânale la ÅŸedinÅ£ele de Guvern, vizite particulare, la sediile unor partide politice, la restaurant ÅŸi când mergea acasă.

Oprea realiza în medie aproximativ cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoÅ£it de echipaje ale PoliÅ£iei Rutiere. Spre exemplu, în perioada 2 ianuarie – 21 octombrie 2015, Oprea a avut 1.607 deplasări cu coloană oficială, în timp ce premierul a avut 814 deplasări, iar preÅŸedintele a avut 580 de deplasări.

Fii la curent:  Primele victime ale uraganului Matthew - o persoană ÅŸi-a pierdut viaÅ£a ÅŸi o a doua a fost dată dispărută

După anunţul DNA, Gabriel Oprea a scris, pe Facebook, că este nevinovat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, precizând că el nu se afla într-o coloană oficială şi nu venea de la o întâlnire privată, ci de la SRI, aflându-se în timpul serviciului, şi a acuzat DNA că nu menţionează că moartea poliţistului a fost provocată de o groapă.

El a susÅ£inut că, citind comunicatul DNA, este de părere că „procurorii sunt pe un drum greÅŸit” ÅŸi Å£ine să facă o serie de precizări. ÃŽn primul rând, spune fostul vicepremier, el nu se afla într-o coloană oficială, ci într-un „dispozitiv de însoÅ£ire”.

Oprea mai spunea că nu este ministrul cel care stabileÅŸte cine face parte din dispozitiv ÅŸi nici dacă se folosesc sau nu motociclete, respingând varianta că ar fi responsabil pentru modul în care a acÅ£ionat „dispozitivul de însoÅ£ire”.

Fostul ministru mai spunea ÅŸi că nu a cerut niciodată ca deplasările să fie făcute „la o anumită viteză”. „De obicei, întrebam doar care va fi durata deplasării. Repet, viteza de deplasare ÅŸi adaptarea la condiÅ£iile meteo ÅŸi de trafic sunt stabilite de ÅŸeful dispozitivului de însoÅ£ire. El este cel care coodonează întreaga operaÅ£iunea în care sunt implicaÅ£i poliÅ£iÅŸtii de la Rutieră”, spunea el.

Acorda un vot