EAST – Un proiect, despre problematica de mediu, dezvoltare durabilă È™i activități de învățare pentru tineri

E.A.S.T. este un proiect cofinanțat prin programul ERASMUS+ al Uniunii Europene de Agenția Națională din Italia. Proiectul urmărește crearea de oportunități educaționale și de angajare pentru tineri în funcție de competențele tinerilor, să abordeze provocarea șomajului în rândul tinerilor prin întărirea legăturilor dintre sectorul de tineret și nevoile de formare din piața muncii, să promoveze educația pentru auto-angajare și să ofere oportunități educaționale și de empowerment pentru tineri în domeniul scrierii și planificării proiectelor finanțate de UE pe tematică de mediu, dezvoltare sustenabilă și slujbe “verzi”.

Fii la curent:  Cele trei femei arestate joi în FranÅ£a, un presupus complice al lor ÅŸi pe adolescentul reÅ£inut sâmbătă, inculpaÅ£i

Consorțiul de proiect este format din 7 parteneri din 5 țări Europene. Mai exact, este format din EURO (Italia, coordonatorul consorțiului), Curba de Cultură (România), FOPSIM (Malta), Zelena akcija/ FoE Croatia(Croatia), Orsa (Italia), Nuovo Ateneo (Italia) și Iroko (Spania).

Fii la curent:  Solutia perfecta pentru masinile de spalat defecte

Pe 12 și 13 iulie 2018 partenerii vor avea a treia întâlnire transnațională de coordonare a proiectului în București, România. Întâlnirea prevede o evaluare intermediară a proiectului și a stadiului de îndeplinire a obiectivelor, prezentarea de bune practici din domeniul educației pentru mediul înconjurător din România și stabilirea acțiunilor viitoare. O atenție suplimentară va fi acordată planificării cursului internațional de formare pentru lideri și lucrători de tineret, principalul rezultat al proiectului, curs dedicat transferului de competențe în organizarea și facilitarea de activități de învățare pentru tineri în domeniul mediului înconjurător. Cursul va avea loc în Alcamo, Sicilia în aprilie 2019, având durata de 7 zile.

Fii la curent:  VeÈ™ti PROASTE pentru angajaÈ›i: Pot fi concendiaÈ›i printr-un simplu e-mail. Decizia ÃŽCCJ

Pentru mai multe informații despre proiect puteți accesa www.associazioneeuro.org/east

sau scrie către :
Cosmin Catană
Președinte Curba de Cultură
cosmin@curbadecultura.ro

Acorda un vot