Marijuana a devenit LEGALĂ în două state importante ale Americii: Care sunt condițiile

marijuana

Alegătorii din statul american Florida au aprobat marţi într-o consultare populară folosirea marijuanei în scopuri medicinale, după ce această propunere a întrunit peste 60% din voturile necesare pentru a fi aprobată, în timp ce statul California a aprobat prin referendum utilizarea marijuanei în scopuri recreaţionale, transmit miercuri AFP şi EFE.

Amendamentul 2, care autorizează folosirea marijuanei pentru pacienÅ£i bolnavi de SIDA, cancer sau epilepsie, a obÅ£inut 71,2% de voturi pentru (peste 6,4 milioane), faţă de 28,7% de voturi împotrivă (2,5 milioane). SusÅ£inătorii amendamentului au calificat rezultatul drept „extrem de important”, pentru că va aduce beneficii acelora care „caută un tratament paliativ, în condiÅ£iile în care în acest stat există un segment important de populaÅ£ie în vârstă”, a declarat Rob Hunt, preÅŸedinte al unei companii din Florida specializată în prelucrarea canabisului.

Fii la curent:  Ce reprezinta medicina muncii?

După rezultatele de marţi, Ministerul Sănătăţii din Florida urmează ca până în iulie 2017 să aprobe normele legislative pentru punerea în aplicare a deciziei, iar, începând din octombrie, va începe înregistrarea cultivatorilor şi distribuitorilor, precum şi emiterea de carduri pentru viitorii pacienţi.

Fii la curent:  Ce avantaje au cei care achizitioneaza haine pentru copii en-gros ieftine? Ekostore.ro ofera raspunsul

Florida devine astfel cel de-al 26-lea stat american în care este legalizată marijuana, fie în scopuri recreaţionale, fie medicale, anunță Agerpres.

Fii la curent:  Cum ajunge 'CuminÈ›enia Pământului' la Spălarea Banilor

Şi California, cel mai populat stat al SUA, a legalizat marţi prin referendum folosirea marijuanei în scop recreaţional. Pe site-ul secretariatului de stat din California, se menţionează că propunerea nr. 64 privind legalizarea marijuanei în scopuri recreaţionale, care până acum nu era autorizată decât în scopuri medicinale, a fost aprobată de 55,5% dintre alegători, potrivit rezultatelor preliminare.

Acorda un vot