Nestiutele efecte benefice ale berii nefiltrate asupra sanatatii!

Bere-Nefiltrata-Beneficii-Sanatate

Din ce in ce mai populara in Romania, berea nefiltrata are mult mai multe beneficii pentru sanatate comparativ cu berea blonda, consumata bineinteles cu moderatie. Care sunt beneficiile berii nefiltrate, aflati din materialul urmator.

Berea nefiltrata este benefica in primul rand deoarece isi pastreaza drojdia bogata in complexul de vitamine B si are continut redus de zaharuri. Berea nefiltrata este bogata in vitamina B3, B6 si in acid folic. B3 este utila in repararea celulelor, iar acidul folic previne aparitia cancerului de colon. Trebuie precizat totusi ca deosebirile privind aporturile benefice ale berii nefiltrate tin si de concentratia de alcool. „O bere nefiltrata cu concentratie de alcool de maximum 5,5% este mult mai OK pentru sanatate decat una cu peste 7% alcool. Conteaza bineinteles si cantitatea de bere nefiltrata consumata. Recomand la barbati doua pahare pe zi, iar la femei un pahar”, spune nutritionistul Elena Dragomirescu.

Fii la curent:  Reparatia unei fisuri in beton

Mai multe studii efectuate in ultimii cinci ani de universitati din California-S.U.A. si din Marea Britanie arata ca un pahar de bere pe zi consumat de femei si doua pahare pe zi la barbati reduc riscul de boli vasculare si cardiace, precum si pe cel de accidente vasculare cerebrale cu minimum 15%.

Fii la curent:  TOP 10 cele mai spumoase È™i amuzante vorbe de duh ale politicienilor

Dupa cum spune nutritionistul Elena Dragomirescu, „consumatorii de bere nefiltrata au un nivel crescut de lipoproteina de inalta densitate, numita adesea “colesterol bun”, ce constituie o forma de protectie impotriva grasimilor periculoase din sange. Ei au si cantitati mai mici de fibrinogen, o proteina ce impiedica formarea cheagurilor de sange. Mai trebuie spus ca berea nefiltrata contine polifenoli, acestia reducand nivelul de colesterol rau”.

Fii la curent:  Beneficiul surprinzător al consumului regulat de banane

Consumul de bere nefiltrata poate reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi. Un studiu realizat de o echipa de cercetatori finlandezi a aratat ca riscul de a forma pietre la rinichi este cu 40% mai mic in cazul bautorilor de bere nefiltrata.

Berea nefiltrata este si o sursa bogata de siliciu, un mineral ce imbunatateste densitatea osoasa. Studii efectuate de cercetatori din Germania si Noua Zeelanda indica o scadere substantiala a riscului de osteoporoza in cazul consumatorilor de bere, comparativ cu cei care consuma vin.

Acorda un vot