PSD a DECIS: când va fi convocat Parlamentul în sesiune extraordinară

ultima-ora

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară pentru a contracara mișcarea liberalilor, cei care au atacat la Curtea Constituțională legea de abilitare a Guvernului. Conform procedurii, Guvernul nu poate adopta Ordonanțe de Urgență dacă legea de abilitare este atacată la CCR, decât în situația în care Parlamentul este reunit în sesiune extraordinară și le poate vota în maxim cinci zile.

Fii la curent:  ComerÅ£ul en gros a crescut cu 4,7% în iulie, susÅ£inut de cererea de maÅŸini ÅŸi produse agricole

Pe cale de consecință, luni, de la ora 16.00, vor fi convocate Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a se convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, ne-a precizat liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Eugen Nicolicea.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunțat că va fi formată o comisie de anchetă parlamentară, care va investiga modul în care Guvernul Cioloș a gestionat fondurile de la Ministerul de Finanțe.

Fii la curent:  Un cunoscut legist, mărturie cutremurătoare: Ioan Gyuri Pascu putea fi salvat

„ExplicaÈ›iile le va primi Klaus Iohannis de la viață. De la ce se va întâmpla în fiecare zi după măsurile luate de către noi. Din păcate, nu a cerut explicaÈ›ii premierului CioloÈ™ sau ministrului Anca Dragu pentru ce s-a întâmplat la finanÈ›e la finalul anului. O să le cer eu mâine. Vom face o comisie de anchetă. Este ilegal ce s-a întâmplat acolo. Au făcut o rectificare pozitivă în noiembrie. Acum totul ne arată că veniturile sunt mai mici. Asta e ilegal. Cine a minÈ›it, trebuie să plătească. Bugetul are o gaură de 10 miliarde de lei. Asta trebuia să ceară preÈ™edintele. Vom cere noi însă aceste explicaÈ›ii. I-am cerut ministrului de FinaÈ›e să facă o verificare clară în minister. Vom face o comisie de anchetă parlamentară imediat”, a explicat Liviu Dragnea.

Fii la curent:  Amro Grup a furnizat sisteme audioghid pentru proiectul "Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord"
Acorda un vot