Taxa pe care romanii o vor plati din 2018

taxa pentru domeniu ro de la rotld

Romanii care detin sau care vor sa inregistreze domenii de internet cu terminatia .ro vor plati, din 2018, un tarif de mentenanta de 6 euro pe an, plus TVA.
Fostul director general al Institutului National de Cercetare a precizat recent pentru HotNews.ro ca \’s-a decis introducerea unei taxe anuale de mentenanta de 6 euro fara TVA, pentru fiecare domeniu de internet .ro, incepand cu 1 martie 2018.

Fii la curent:  Cele mai bune amintiri raman cele surprinse in imagini

Este aceeasi valoare ca in decizia ICI anulata anterior in ianuarie 2017 si va exista aceeasi perioada de gratie de 5 ani, a spus Decebal Popescu.

Fii la curent:  Iolu, despre protestele transportatorilor: Stabilirea preÅ£urilor nu este în atribuÅ£iile Guvernului, ci a ASF

Potrivit unui comunicat al institutiei, Institutul National de Cercetare in Informatica spune ca taxa va fi folosita pentru dezvolatarea infrastructurii IT si cresterea securitatii.

Fii la curent:  Greseli in gradinarit

Toate tarile europene folosesc acest mod de taxare, iar valoarea tarifului a fost stabilita la nivelul pietei europene, ajustata la puterea de cumparare a romanilor. In Bucuresti, tariful va fi de 12 euro pe an, plus TVA.

Acorda un vot