Vești BUNE pentru tineri: Programul ‘Primul salariu’, lansat până la sfârşitul lunii iunie

Programul 'Primul salariu' pentru tineri

Programul ‘Primul salariu’, prin care se garantează tinerilor absolvenţi de studii superioare un venit brut de 2.500 lei/lună, timp de trei ani şi subvenţionarea angajatorului cu 50% din cheltuiala salarială, cu menţinerea angajării timp de cinci ani, va intra în vigoare până la sfârşitul lunii iunie, a anunţat, luni, deputatul social democrat Răzvan Rotaru, potrivit agerpres.ro.

Parlamentarul PSD Botoşani a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, că măsurile de stimulare a angajării tinerilor vor fi incluse într-un act normativ aflat în lucru la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS).

Fii la curent:  Actorul Sebastian Papaiani, în vârstă de 80 de ani, a încetat din viaţă

‘În cadrul MMSJ s-a constituit un grup de lucru pentru elaborarea unui proiect de lege de completare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă. Actul normativ respectiv va conţine dispoziţii specifice privind modalităţile de acordare, finanţare şi implementare a măsurii prevăzute în programul Primul salariu. Până în prezent, în cadrul grupului de lucru a fost elaborat un prim draft ce urmează a fi asumat de către MMSJ, împreună cu estimarea impactului financiar asupra bugetului asigurărilor pentru şomaj. Potrivit Programului anual de lucru al Guvernului pentru 2017, termenul de realizare al proiectului de lege menţionat este stabilit pentru sfârşitul trimestrului II 2017′, se arată într-un document pe care parlamentarul PSD l-a primit de la MMJS.

Fii la curent:  Simona Halep, învinsă în decisiv de Serena Williams în sferturile US Open: "A fost cel mai bun meci pe care l-am făcut vreodată în faţa Serenei Williams"

Răzvan Rotaru a subliniat că promovarea pachetelor de programe sociale fac parte din programul de guvernare al PSD.

‘PSD a promis în campanie că va lua măsuri pentru creşterea şanselor tinerilor să aibă un loc de muncă stabil şi bine plătit, astfel încât să-şi formeze o familie în România şi nu să plece la muncă în străinătate. Ne ţinem de cuvânt şi punem în aplicare toate proiectele prin care tinerii din fiecare zonă a ţării să se poată dezvolta atât din punct de vedere profesional, cât şi personal. Programul Start-up-Nation a demarat de câteva zile, alocarea la fondul de burse s-a majorat de 2,5 ori de la 83 lei/lună la 201 lei/lună, a fost adoptat programul prima chirie, iar acum urmează aprobarea măsurilor pentru intrarea pe piaţa muncii a tinerilor cu studii superioare’, a mai adăugat Răzvan Rotaru.

Fii la curent:  Schimbare MAJORĂ: Se modifică modul de calcul al salariului minim
Acorda un vot

Related Posts