Anvelope reșapate sau second hand?

anvelope de vara

Nu toți avem posibilitatea de a cumpăra anvelope noi, de aceea o parte ne orientăm spre un set de anvelope second hand. Avantajele sunt evidente: alese cu grijă, acestea aduc calitatea companiilor consacrate în domeniu la prețuri net inferioare celor noi. Desigur, există și anumite riscuri, însă oferta pe care v-o propune www.cauciucauto.ro conține doar pneuri verificate, scutindu-vă de orice problemă ulterioară pe care ați putea-o avea.

Nu multă lume știe însă că o altă variantă viabilă la setul de cauciucuri second hand este cea a pneurilor reșapate. În cele ce urmează, vă propunem să aflăm împreună ce presupune producerea unui cauciuc reșapat și care sunt avantajele, respectiv dezavantajele acestuia față de unul second hand.

Fii la curent:  Un tort de nunta cu suflet va incununa cea mai frumoasa zi din voastra. Apelati la Cristine.ro pentru un dulce de poveste!

Un cauciuc reșapat are la bază structura de rezistență a unuia scos din uz, peste care se aplică o bandă de rulare nou-nouță. De aici decurge și principalul avantaj al unui astfel de pneu: uzura benzii de rulare este inexistentă. Veți beneficia astfel de aderența unui pneu nou la un preț mult mai mic. În plus, nu există riscuri referitoare la cedarea structurii de rezistență care, deși provine de pe un pneu scos din uz, este atent verificată, atât vizual, cât și folosind instrumente care emit raze X. Astfel, niciun defect, indiferent cât de profund, nu scapă nedescoperit.

Fii la curent:  Cum sa alegi anvelopele potrivite pentru autoturismul tau

Apoi, conceptul de pneu reșapat este foarte răspândit, chiar și marile companii precum Dunlop și Michelin aplicându-l vechilor anvelope. Deci el este complet sigur, beneficiind de garanție apropiată de cea a anvelopei originale.

Anvelopele second hand – o solutie mai sigura

Desigur, există și dezavantaje pe care aceste cauciucuri le au. Primul dintre ele este cel al greutății: un pneu reșapat este mai greu decât unul original, din cauza adaosului de material pe care îl implică procesul. Apoi, faptul că noua bandă de rulare este aplicată peste vechea structură, implică utilizarea anvelopei la viteze inferioare celor ale anvelopei originale. Iar aceste două dezavantaje nu se regăsesc în cazul pneurilor second hand. Astfel, șoferii aflați în căutare de cauciucuri ieftine au o alternativă reală, cu avantaje și dezavantaje, din care trebuie să aleagă: second sau reșapat?

Fii la curent:  Accesorii extra pentru masina
Acorda un vot

Related Posts