Arme ROMÂNEȘTI, folosite la comiterea de CRIME DE RĂZBOI: Unde se întâmplă

media-148358884769125400

Mii de combatanţi irakieni loiali forţelor guvernamentale comit crime de război cu armele furnizate în special de occidentali, dezvăluie organizaţia Amnesty International într-un raport publicat joi, potrivit AFP.

Aceste miliţii paramilitare, în special şiite, recurg la aceste arme pentru a comite acţiuni ce încalcă drepturile omului, cum ar fi răpirea de persoane, tortura, execuţiile extrajudiciare, precum şi distrugerea de bunuri, se arată în raport.

Fii la curent:  Super oferte la telefoane gasesti doar la Vexio!

Arme fabricate în 16 state ajung la aceste miliţii şiite din Irak. România nu apare pe lista statelor care au exportat în 2015 şi 2016 armament în Irak. Totuşi, în raportul Amnesty International se arată că arme româneşti, mai exact puşti semiautomate cu lunetă, au fost obţinute şi sunt folosite de membrii miliţiilor şiite din Irak, anunță Agerpres.

Fii la curent:  KNX ROMANIA initiaza prima dezbatere nationala despre automatizari de cladiri din Romania

„Furnizorii de arme, în principal SUA, ţări din Europa, Rusia ÅŸi Iranul, trebuie să devină conÅŸtienÅ£i că transferurile de armament cu destinaÅ£ia Irak prezintă riscuri serioase de a ajunge în mâinile miliÅ£iilor al căror trecut e marcat de acte de încălcare a drepturilor omului”, scrie în raport.

Fii la curent:  Floraria Florens schimba Orasul cu o noua locatie in Mega Mall
Acorda un vot