Decizie CRUCIALĂ luată de Dacian Cioloș în ultimele zile de mandat

media-148067939233376100

Exploatarea resurselor de la Roșia Montană ar putea fi oprite. Guvernul a propus un moratoriu prin care interzice pentru 10 ani folosirea cianurilor în minerit. În această perioadă ar trebuie să se desfăşoare un studiu pentru identificarea unor tehnologii ecologice în care nu se folosesc cianurile.

Fii la curent:  Mag Constructii intampina iarna cu o oferta variata de dibluri pentru constructiile din gips carton

„Guvernul susÈ›ine instituirea unui moratoriu privind exploatarea pe bază de cianuri în exploatarea miniera pentru o perioadă de 10 ani, cu o clauză de reziliere după 5 ani, dupa studii tehnice cât È™i a tehnologiilor alternative cianurării” a afirmat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Fii la curent:  10 calitati esentiale pentru a deveni un bun inginer

O dată cu moratoriul, Guvernul recomandă dezvoltarea de aplicații pilot pentru valorificarea resurselor de halde și iazuri, astfel încât actualele dificultăți de exploatare să fie abordate ca oportunități de dezvoltare, potrivit profit.ro.

Fii la curent:  Oglinzile – o modalitate ingenioasa de a valorifica spatiile interioare

O altă propunere a Executivului este redimensionarea programului de reconstrucție ecologică a haldelor și iazurilor cu deșeuri din industria extractivă, prin redarea terenurilor comunităților și recuperarea mineurilor utile din acestea.

Acorda un vot