EXPLOZIV – Kovesi, Coldea È™i Camelia Bogdan, ANCHETAÈšI?

bomba-hidrogen

Romulus Varga, la câteva ore după ce a fost avizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcÈ›ia de procuror È™ef al SecÈ›iei de Urmărire Penală È™i Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ÃŽnalta Curte de CasaÈ›ie È™i JustiÈ›ie, a anunÈ›at, prin comunicat de presă, că s-a declanÈ™at, din oficiu, urmărirea penală „in rem” (pentru faptă), în urma dezvălurilor făcute de Sebastian Ghiță la România TV.

Fapta ar fi „abuzul în serviciu”, iar persoanele vizate ar fi È™efa DNA, Laura CodruÈ›a Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan È™i generalul SRI Florian Coldea, după cum rezultă din înregistrare, informează România Liberă.

„Ca urmare a vehiculării în mass-media a unor informaÅ£ii privind posibile imixtiuni în actul de justiÅ£ie, astfel cum a rezultat dintr-o înregistrare făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiţă în care este redat un dialog între fostul preÅŸedinte al României Traian Băsescu ÅŸi o altă persoană, Biroul de informare ÅŸi relaÅ£ii publice din cadrul Parchetului de pe lângă ÃŽnalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie este împuternicit să aducă la cunoÅŸtinÅ£a opiniei publice următoarele: ÃŽn cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2016, la SecÅ£ia de urmărire penală ÅŸi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ÃŽnalta Curte de CasaÅ£ie, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaÅ£iilor făcute publice prin materialul difuzat pe data de 3 ianaurie 2017 pe postul România TV. ÃŽn această înregistrare, Traian Băsescu relata despre informaÅ£iile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluÅ£ionare. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică” se arată în Comunicatul Parchetului.

Fii la curent:  Led Zone a lansat o noua campanie de reduceri pentru produsele cu led comercializate!

ÃŽn înregistrarea vizată, Sebastian Ghiță a declarat că mai multe dosare dosare au fost „măsluite” È™i că despre astfel de lucruri are cunoÈ™tință È™i fostul È™ef al statului, Traian Băsescu.

Fii la curent:  Echipamente agricole mai eficiente, mai ieftine, mai fiabile. Cumpara motosape la preturi mici de la Magazia lu' Costica

Acesta a mai prezentat și o înregistrare audio ce pare a conține un dialog purtat între Traian Băsescu și un interlocutor, în care fostul președinte afirmă că ar avea înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și Camelia Bogdan.

Fii la curent:  De ce este necesar un premergator?

Traian Băsescu a recunoscut că afirmațiile îi aparțin, dar a precizat că înregistrarea a fost editată. În plus, Băsescu a precizat că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan.

Fostul deputat Sebastian Ghiță, judecat în două dosare de corupție și anchetat în alte două este dispărut de la domiciliu și căutat de Poliție în toată România.

Din data de 19 decembrie este de negăsit, acesta fiind sub puterea mandatului de control judiciar potrivit căruia trebuia să se prezinte săptămânal la Poliție.

Acorda un vot