Ludovic Orban nu se dezminte: Fostul lider al liberalilor RUPE TOT

media-146105619987193300

Liberalul Ludovic Orban susÅ£ine că singurii care au dreptul să decidă asupra căii pe care trebuie să o urmeze PNL sunt membrii de la baza partidului, el precizând că în campania electorală s-a mers pe acelaÅŸi sistem de „paraÅŸutare” a unor candidaÅ£i, fără a se Å£ine cont de voinÅ£a organizaÅ£iilor locale.

„PNL are nevoie de revenirea la democraÅ£ie. PNL nu înseamnă un grup de oameni aflat vremelnic la conducerea partidului. (…) Singurii care au dreptul să hotărască azi ce trebuie făcut în PNL sunt membrii săi de la bază, care azi ÅŸtiu foarte bine cine merită să fie învestit cu încredere. (…) Dacă cineva îşi imaginează că mai merge cu cârdăşii, cooperative, cu mistificări de baze de date ÅŸi cu alte ÅŸmecherii prin care să încerce să impună o voinţă care e contrară voinÅ£ei bazei PNL, după părerea mea se înÅŸeală”, a declarat, marÅ£i, Ludovic Orban.

Fii la curent:  Ziua Distinsilor Vizitatori la Platinum Eagle - 15

Întrebat dacă până acum nu a fost democraţie în partid, el a arătat că, deşi au existat nişte proceduri de desemnare a candidaţilor, ele nu s-au respectat.

„Pui organizaÅ£iile, fac voturi democratice să stabilească listele de candidaÅ£i, după care se întorc listele de către conducerea centrală fără niciun fel de respect? Se întreabă unii de ce n-au tras primarii? Păi când s-au depus memorii din partea primarilor pentru susÅ£inerea unor candidaÅ£i la Parlament nici măcar nu au fost introduse pe ordinea de zi în Biroul Politic. S-a mers pe acelaÅŸi sistem de paraÅŸutare a unor candidaÅ£i, deÅŸi au fost stabilite niÅŸte proceduri. (…) Nu s-au respectat”, a răspuns Ludovic Orban.

Fii la curent:  Nu trebuie sa va mai chinuiti! Acum puteti comanda tort pentru copii, numai de la cofetariaarmonia.ro

Liberalul a precizat că nu este de acord ca Alina Gorghiu să fie făcută responsabilă de rezultatul PNL, ci toţi cei implicaţi în procesul decizional.

„Cred că azi în PNL nu e nevoie să cârpim niÅŸte decizii luate în acelaÅŸi Birou Politic care a luat decizii ÅŸi până azi. Să numim pe unii interimari care nu ÅŸtim dacă vor candida sau nu vor candida, care nu ÅŸtim dacă vor folosi sau nu poziÅ£ia interimară pe care o dobândesc pentru a-ÅŸi fructifica un avantaj într-o eventuală competiÅ£ie în PNL”, a afirmat Orban.

Fii la curent:  ÃŽncă nu È›i-ai cumpărat o motosăpătoare? Profită acum de reducerile mari oferite de Magazia lu' Costică!

El mai spus că PNL trebuie să îşi regăsească identitatea, iar deciziile să fie luate cu participarea bazei partidului.

„PNL va fi PNL sau nu va mai fi. (…) PNL are nevoie cu adevărat de regăsirea identităţii. PNL are nevoie ca decizia să se întoarcă în PNL ÅŸi să fie luată cu participarea bazei partidului. Să nu mai fie tot felul de oameni care vin ÅŸi aduc lumina dintr-o parte sau din cealaltă. Decizia trebuie luată de membrii PNL, de organismele statutar constituite în urma alegerilor care sunt învestite cu legitimitate prin votul membrilor PNL”, a conchis Ludovic Orban.

Acorda un vot