Premieră mondială în Italia: Un rinichi a fost transplantat cu succes în locul splinei

hol_spital_0988_26589300-2

Medicii din cadrul Spitalului Molinette din Torino (nord-estul Italiei) au anunțat miercuri că au reușit să transplanteze un rinichi în locul splinei în cazul unei fetițe de șase ani, grav bolnavă. Intervenția reprezintă o premieră mondială, informează Europe1.fr.

Fetița, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a făcut dializă toată viața din cauza unei anomalii foarte rare, ce i-a afectat dezvoltarea rinichilor, și a unei complicate malformații a vaselor sanguine din regiunea abdominală. Din această cauză, ea nu a putut niciodată să bea sau să urineze, potrivit reprezentanților unității medicale. Primul transplant de rinichi la care pacienta a fost supusă, în 2014, a eșuat, organul implantat neputând funcționa normal din cauza malformației vaselor sanguine, conform Agerpres.

Fii la curent:  Turcia face ravagii în rândul ISIS: Armata lui Recep Erdogan a eliminat 18 militanÅ£i ai teroriÅŸtilor

După o îndelungată căutare, a fost găsit un donator compatibil, iar fetiÈ›a a fost operată în noaptea de 9 spre 10 decembrie, precizează sursa citată. ”Pentru a crea spaÈ›iul necesar noului rinichi, a fost pusă în aplicare o tehnică nouă È™i revoluÈ›ionară, bazată pe ablaÈ›iunea splinei”, au explicat reprezentanÈ›ii spitalului. ”Momentan, fetiÈ›a se simte bine, a început să urineze È™i poate în sfârÈ™it să bea”, se arată în comunicat.

Fii la curent:  Alba-neagra cu protejarea mărcilor. Cum se poate înregistra o marcă identică peste un brand deja consacrat
Acorda un vot