STUDIU: 8 din 10 femei insarcinate apeleaza la o firma de curatenie. MOTIVUL?

curatenie

Din nevoia de a tine sub control mediul in care traiesc, gravidele devin mult mai atente asupra modului in care este curatata si organizata locuinta. Impulsul de a avea casa curata este in fapt un instinct primar, mostenit cu mii de ani in urma.

Conform rezultatelor, gravidele simt cu intensitate nevoia de a organiza locuinta si de a avea in permanenta casa curata, tocmai de aceea ele apeleaza la o firma de curatenie pentru a-si satisface dorintele.

Limitele fizice ale femeilor insarcinate

Sarcina este o perioada a accidentarii si cu toate acestea, femeile insarcintate simt nevoia de a tine sub control cuibul, adica locuinta in care il va primi pe nou nascut. Cum dorinta de a face curatenie la domiciliu este mult prea mare, si cum riscul accidentarii este si mai mare, atunci multe dintre gravide trebuie sa isi cunoasca limitele fizice.

De regula, se recomanda sa NU:

Fii la curent:  Cosmeticele Bio Phyts Romania - produsele care te ajuta sa ai o piele sanatoasa si frumoasa indiferent de varsta

curatenie-la-domiciliu

• dea cu matura, cu mopul sau cu aspiratorul, intrucat aceasta activitate presupune presupune pastrarea spatelui intr-o pozitie fortata. Pentru acestea pot solicita servicii de curatenie la domiciliu.

• spele geamuri sau sa stearga lustrele, intrucat se pot accidenta foarte usor, aceasta activitate presupunand urcarea la inaltime pe diferite obiecte.

• mute mobila sau sa care obiecte grele, intrucat pot provoca un avort spontan sau o nastere premature

• foloseasca produse de curatenie (pentru curatarea calcarului, mucegaiului etc) care pot dauna sarcinii prin prezenta mirosului chimic, mai ales daca vorbim de spatii inchise precum baie, bucatarie etc.

Femeile insarcinate, sub influenta FENOMENULUI “nesting”

Potrivit studiului realizat de catre cercetatorii americani, in timpul sarcinii, femeile intra sub influenta unui fenomen cunoscut sub numele de “cuibarit” sau “nesting”. Mai precis, datorita unui mecanism evolutionar de a pregati din timp sosirea bebelusului, gravidele dezvolta o afinitate pentru curatenia la domiciliu si cum de cele mai multe ori au nevoie de ajutor, ele apeleaza la firme profesionale pentru realizarea curateniei la domiciliu.

Fii la curent:  22.000 de insotitori de zbor ai companiei United Airlines folosesc solutia de mobilitate Infinea Tab M pentru iPhone 6 Plus de la DATECS

curatenia-acasa

Se pare ca fenomenul este amplificat incepand cu ultimul trimestru de sarcina, intrucat se apropie aducerea pe lume a nou-nascutului. Si, pentru ca in aceasta perioda femeile insarcinate sunt din ce in ce mai obosite, acesta este momentul in care ele cer ajutorul unor firme de curatenie pentru a-si satisface diferite nevoi: fie apeleaza la servicii de curatenie generala, fie apeleaza la servicii de curatenie pentru intretinere.

Mai mult decat atat, specialistii au ajuns la concluzia ca acest fenomen “nesting” prezent la femeile insarcinate este in fapt o punte de legatura cu trecutul ancestral. Mai concret, “cuibaritul” transpune in mintea gravidelor faptul ca pot oferi un mediu sigur de viata celor mici si mai mult decat atat, acest fenomen faciliteaza legatura si atasamentul matern dintre mama si prunc.

Fii la curent:  Vreti sa il purtati peste tot cu dumneavoastra? Investiti inteligent intr-un port bebe de la ilBambino!

Referitor la acest fenomen, firma de curatenie Topmop.ro afirma faptul ca toate clientele insarcinate care apeleaza la serviciile sale dezvaluie nevoia de a avea casa perfect curate si igienizata, tocmai de aceea solicita fie curatenia generala, fie curatenia de intretinere ( 2-3 ori pe saptamana).

Poate fi periculos instinctul de protejare a cuibului?

In general, instinctul de cuib nu reprezinta un risc pentru viitoarele mamici, cu conditia ca ele sa isi cunoasca limitele in sarcina. Insa, in cazul in care ele devin hiperactive si se ocupa singure de curatenia care implica eforturi mari, atunci instinctul de protejare a cuibului poate deveni periculos pentru evolutia sarcinii.

Desi studiul a oferit o viziune ampla asupra comportamentului femeilor insarcinate, intrebarea care a ramas fara raspuns este urmatoarea:

“Fenomenul de cuib este un comportament mediat în totalitate de hormoni?”

Acorda un vot