Importanta utilizarii stingatoarelor de incendiu

sisteme de sprinklere

Pentru societatea in care traim, sistemele de stingere a incendiilor se dovedesc a fi foarte importante. Adesea ignorate, aceste dispozitive care apara viata si pagubele, au un rol vital in a mentine populatia in siguranta. Este timpul ca extinctoarele sa obtina respectul pe care il merita!

Pentru majoritatea oamenilor, stingatoarele de incendiu sunt acele tuburi rosii plasate pe pereti, niciodata importante, rareori utilizate corect. S-a dorit evidentierea importantei stingatoarelor in lupta impotriva incendiilor incipiente, astfel incat s-a analizat eficienta lor. Au fost luate in calcul 2100 de incendii si s-a constatat ca in 80% din cazuri un stingator portabil a stins focul cu succes, iar in 75% din cazuri nici nu au fost chemati pompierii.

Potrivit cercetarilor efectuate, stingatoarele de incendiu sunt folosite de aproximativ 15000 de ori in fiecare an in scoli, colegii, universitati sau camine. Asta inseamna ca stingatoarele de incendiu sunt puse in functiune de aproape 41 de ori pe zi, ca prima linie de aparare in fata raspandirii focului.

Extinctoarele joaca, de asemenea, un rol esential in protejarea mediului inconjurator prin controlul incendiilor in stadiu incipient. Din perspectiva sigurantei, precum si din perspectiva emisiilor de carbon in aer, gestionarea unui incendiu la debut, cu un stingator, este un scenariu perfect, economic si sustenabil.

Utilizarea stingatoarelor de incendiu are efecte pozitive semnificative asupra mediului, inclusiv:

  • Mai putine emisii de carbon.

  • Mai putina energie, bani si materiale folosite pentru a repara daunele cauzate de incendiu.

  • Economie in ceea ce priveste combustibilul necesar pentru transportul pompierilor la locul incendiului.

  • Reducerea consumului de apa necesara pentru combaterea incendiilor.

  • Niveluri reduse de poluanti asociati cu incediile si scurgerile de apa reziduala.

Desi sunt atat de usor de achizitionat si folosit, uneori eficienta acestora poate fi completata si de alte sisteme de stingere incendiu, cum ar fi sprinklerele sau drencerele. Descoperiti astfel de sisteme de sprinklere la preturi bune accesand http://stingereincendiu.ro/, furnizorul dumneavoastra de siguranta!


Related Posts