Printul influenteaza decizia de achizitie a clientului

PwC Global a realizat studiul 2018 Global Consumer Insights, care atrage atentia asupra faptului ca, pe 1 din 3 persoane la nivel global, increderea in brand o determina sa achizitioneze un produs. Potrivit celor 35% dintre respondenti, increderea in brand se afla in top 3 factori care influenteaza decizia de achizitie, alaturi de pretul produsului sau serviciului cumparat. Mai mult decat atat, 14% dintre acestia o situeaza pe locul I in detrimentul pretului.

Exista numeroase cercetari care atesta faptul ca o persoana ia decizii de cumparare pe criterii subiective si emotionale, iar dobandirea increderii are loc pe baza acelorasi premise. In egala masura, increderea este strans legata de perceptie, care se refera la modul in care o persoana simte si evalueaza lumea. Aceasta abilitate se manifesta diferit la fiecare persoana, de aici si infinitele perceptii cu privire la un obiect.

Fii la curent:  Statistici ingrijoratoare privind incendiile casnice

Printul intervine exact in cadrul procesului de formare a perceptiei si increderii intr-un produs, afirma Calin Pascu, Manager General Agentia de Print. De multe ori, o persoana aflata la raft este atrasa de culoarea unui ambalaj, de textura imprimarii – atunci cand discutam despre un produs de lux – sau de semnalistica pentru anumite game care corespunde cu cea din revistele periodice. Acesta este doar unul dintre numeroasele motive pentru care brandurile trebuie sa acorde o atentie deosebita intregului sistem de packaging deoarece, de multe ori, un simplu ambalaj influenteaza perceptia consumatorului, contribuie la consolidarea increderii si la cresterea vanzarilor.

Cu fiecare an, atat comportamentul consumatorului, cat si asteptarile sale in ceea ce priveste produsele si brandurile preferate sunt din ce in ce mai complexe, motiv pentru care companiile trebuie sa se adapteze, in mod constant, si sa faca eforturi in a le indeplini.

Fii la curent:  Cea mai frumoasa surpriza de Craciun: Mos Craciun de inchiriat in Constanta

Una dintre directii este data de investitia in packaging, tradusa in: utilizarea materialelor eco-friendly, realizarea etichetelor creative, care sa spuna povestea produsului, dezvoltarea campaniilor integrate de marketing prin care sa ii ajute sa identifice, la raft, produsul vazut in reclama din social media sau de la TV explica Calin Pascu

Fii la curent:  Bibliotecara schimba felul in care citim
Acorda un vot