Sisteme de stingere a incendiilor cu sprinklere

sisteme antiincendiu

Potrivit https://instalmontaj.eu, despre sisteme sprinklere (aspersoarele) se poate spune ca arunca pur si simplu picaturi de apa (sau alte substante ignifuge) in foc pentru a-l stinge. Se pulverizeaza volume mari de lichid, iar aceste sisteme sunt adecvate numai daca bunurile protejate sunt rezistente la apa. Este recomandat ca un sistem cu sprinklere sa arunce un minim de 10 litri pe minut pe metru patrat pentru a fi eficient. Aceasta regula presupune ca vor fi prezente numai materiale combustibile normale. In mod evident, daca substantele cu grad ridicat de volatilitate alimenteaza focul, atunci va fi nevoie de mai mult lichid pentru a-l suprima.

Aceste tipuri de sisteme vor necesita duze pentru a putea sa livreze volume relativ mari de lichid in zona in cauza. Precizia si acoperirea uniforma nu este o preocupare principala, desi picaturile relativ mici ajuta la combaterea incendiilor, din nou nu este de o importanta capitala sa aiba picaturi foarte mici. In general acest lucru inseamna ca duzele proiectate in spirala sunt ideale pentru astfel de aplicatii.

Sistemul cu sprinklere este unul dintre cele mai vechi sisteme de protectie impotriva incendiilor in toate tipurile de cladiri.

Aspersoarele sunt folosite pentru a detecta incendiile si a le stinge cu apa sau pentru a le controla. Protejeaza practic toate cladirile, cu exceptia cazului in care apa nu este recomandata ca sistem de stingere, ceea ce se intampla in mai multe cazuri in care trebuie aplicate alte metode.

Sistemul sau de operare este foarte simplu in conceptia sa, deoarece este vorba despre o retea hidraulica presurizata cu apa si duze de evacuare care, atunci cand sunt afectate de o incidenta directa a temperaturii, isi pierd o parte din corpul lor si elibereaza o cantitate mare de apa in functie de spatiul in care are loc actiunea.

Initial, sprinklerele de incendiu au fost formate din placi sudate cu aliaje de metale diferite. Aceste sprinklere sunt inca folosite astazi, dar cel mai frecvent utilizate sunt fiolele de sticla. In plus fata de toate aceste aplicatii, sprinklerele de incendiu au proprietatea de racire. Acestea sunt utilizate pe scara larga in cladirile construite cu materiale precum lemnul sau fierul, evitand astfel utilizarea sistemelor pasive de protectie impotriva incendiilor pentru a minimiza, pe cat posibil, impactul negativ al zonei afectate.

Instal Montaj ofera, de asemenea, numeroase alte sisteme stingere incendiu.


Related Posts