Tipuri de sisteme antiincendiu

sisteme antiincendiu

Exista situatii in care in timpul unui incendiu nu este suficient un simplu extinctor. Incendiile pot veni in diferite forme si pot necesita o serie de tehnici diferite pentru a minimiza daunele sau a preveni ranirea. Extinctoarele sunt o parte foarte importanta a fiecarei proceduri de siguranta impotriva incendiilor. Dar exista mai mult sisteme de protectie impotriva incendiilor si exista si avantaje ale sistemelor de protectie impotriva incendiilor.

Exista sisteme stingere incendiu in diferite forme, concepute pentru a face fata situatiilor de urgenta in caz de incendiu in diferite moduri.

Exista avantaje distincte ale sistemelor de protectie la foc pe care toata lumea ar trebui sa le stie:

Stingatoare de incendiu – utilizate pentru a reactiona imediat asupra unui incendiu localizat intr-o anumita zona. Exista diferite tipuri de stingatoare de incendiu care sunt facute pentru a ataca anumite tipuri de incendii.

Paturi de foc – patura de foc este utila atunci cand a avut loc un incendiu mic si trebuie stins rapid. Deoarece focul se bazeaza in mare masura pe oxigenul din aer, o patura poate fi extrem de eficienta. Cu toate acestea, daca patura nu este utilizata corect sau este folosita intr-un incendiu mai mare, ar putea exista daune sau vatamari suplimentare.

Sistemele de aspersoare (sisteme sprinklere) – utilizarea apei este foarte comuna in stingerea unui incendiu. Apa poate stinge focul, privandu-l de flacari. Apa poate, de asemenea, sufoca focul, reducand capacitatea sa de a consuma oxigen. Cand apare un incendiu, sistemul de aspersoare poate stinge rapid incendiul si poate reduce la minimum pagubele sau ranirile.

Sisteme de halon sau gaze – aceste sisteme sunt extrem de sofisticate si sunt adesea folosite in centre mari pentru a stinge incendiile electrice fara a afecta echipamentele informatice. Cu toate acestea, aceste sisteme sunt periculoase pentru ca substantele chimice vor elimina rapid orice oxigen din aer. Daca oamenii sau animalele respira substantele chimice sau se afla intr-o camera in care sunt folosite substantele chimice, rezultatele pot fi mortale. O prudenta extrema trebuie sa existe intotdeauna cand vine vorba de aceste sisteme foarte elaborate.

De regula, trebuie facuta o evaluare a riscului de incendiu pentru a determina ce tipuri de incendii sunt cel mai probabil sa apara in locatia vizata. Odata ce s-a determinat ce sisteme de protectie impotriva incendiilor se pot instala, se instruieste personalul cu privire la utilizarea corecta a dispozitivelor de protectie impotriva incendiilor si pentru dezvoltarea unui proces de inspectie de rutina.

Instal Montaj ofera numeroase sisteme de stingere a incendiilor despre care puteti citi aici: http://instalmontaj.com/ .


Related Posts