Amenajari: Tot ce trebuie sa stii despre stilul de design interior INDUSTRIAL

abb9203b00432cb5d08e4bdc8f0a4b5c

Daca esti in cautarea unui stil de design interior iesit din comun, cu personalitate, care sa fie admirat de toti cei care iti vor calca pragul, este posibil ca decorarea locuintei tale cu influente industriale sa fie ceea ce iti doresti!

Acest curent este inspirat din aspectul halelor de productie, al hambarelor si al depozitelor vechi, si este cunoscut, in special, pentru nonconformismul care il defineste. Elementele metalice nefinisate se imbina perfect cu lemnul sau caramizile in stare naturala. Amprenta cea mai vizibila a acestui stil intr-o incapere este decorul „incomplet”, in ceea ce priveste peretii, podeaua, dar si obiectele de mobilier si corpurile de iluminat. Design-ul industrial este perfect pentru persoanele carora le plac lucrurile unice, diferite de tot ceea ce vad in jurul lor!

Descopera care sunt caracteristicile definitorii de care trebuie sa tii cont pentru a-ti amenaja astfel locuinta

Exista mai multe subtipuri ale stilului industrial, precum chic, rustic, boem ori vintage. Insa, toate aceste au elemente comune in ceea ce priveste amenajarea unei incaperi, iar diferentele pot fi observate cand vine vorba de folosirea culorilor si a elementelor decorative, dar si daca un material este folosit in abudenta.

  • Podeaua
Fii la curent:  Opreste efectele daunatoare ale razelor soalare prin rulouri exterioare

Cea mai intinsa suprafata a locuintei pe care o poti amenaja in spiritul acestui stil este pardoseala. Aceasta trebuie sa DV_8_7601672_07_4c_AT_20120809210627semene foarte mult cu cele care existau in vechile fabrici, nefinisata si cat mai naturala. Poti obtine acest efect, insa, fara a folosi neaparat lemnul masiv sau alte materiale scumpe. O alternativa foarte buna este reprezentata de placile de parchet laminat trafic intens , care pot imita perfect orice fel de suprafata si pot crea iluzia de zona nefinisata. In plus, acestea au unele avantaje, precum pretul accesibil, dar si usurinta cu care se monteaza si cu care se intretin. In ceea ce priveste culorile, acestea trebuie sa fie neutre, asa ca, poti opta pentru maro inchis sau nuante de negru, gri si gri inchis.

  • Peretii

Cand vine vorba despre pereti, tencuielile decorative pe baza de ciment ori vopseaua lavabila aplicata peste 26858088b767d5738237f95fdbea8e50caramida vor conferi aspectul perfect! De asemenea, daca peretii locuintei tale sunt deja finisati, poti lipi pe unul dintre ei bucati de caramida. Si aici, culorile pe care le folosesti trebui sa fie neutre, ori alb sau nuante de bronz, cat mai apropiate de cele pe care le poti regasi intr-o hala sau intr-un hambar. Poti achizitiona de pe https://www.hornbach.ro/  vopseaua potrivita, dar si accesoriile necesare pentru a o aplica. De asemenea, poti imbina elemente metalice, precum bucati de tabla, pentru a crea un decor iesit din comun! Un alt element distinctiv pentru acest stil sunt grinzile neacoperite, lasate la vedere.

  • Mobila
Fii la curent:  Sticla colorata Lacobel oferita de securitinternational.ro

Piesele de mobilier care se potrivesc cel mai bine intr-un astfel de decor sunt cele cu linii simple, lemn invechit, piele cu aspect uzat si metal finisat in mod cat mai brut. Cum design-ul industrial este considerat, in esenta, unul rece si impersonal, la fel este recomandat sa fie si materialele folosite in fabricarea mobilierului: otel, sticla, piatra. Achizitioneaza piesele de mobila care te duc cu gandul la micile ateliere din trecut!

  • Corpurile de iluminat
Fii la curent:  Glass as a form of acoustic insulation on International Noise Awareness Day

Corpurile de iluminat elegante, cu aplicatii si modele delicate nu au ce cauta intr-o astfel de incapere! In schimb, poti folosi pendule cu abajur de metal sau lustre care lasa becurile descoperite. Industrial inseamna simplist, crud, din acest motiv, tevile pot fi si ele lasate la vedere.

  • Obiecte decorativeArchitectureArtDesigns-8

Cele mai potrivite sunt obiectele din arta contemporana, abstracte, care reunesc mai multe tipuri de materiale metalice, precum cuprul sau bronzul, ori materiale lemnoase. De asemenea, si oglinzile sau tablourile si panourile publicitare vechi sunt perfecte pentru a completa aspectul unei camere.

Trebuie sa stii ca nuantele cele mai utilizate pentru acest stil sunt non culorile, alb-negru, gri, maro sau roscatul specific caramizilor. Daca atunci cand incepi sa achizitionezi sau sa amenajezi camera, ai in vedere decorul unei fabrici vechi sau al unui atelier de cartier, cu siguranta, vei obtine un design industrial perfect! Daca vrei sa mai incalzesti putin atmosfera, te poti folosi de paturi, perne decorative sau mici elemente colorate!

Acorda un vot