O calatorie in lumea cartilor

Cumpar carti de orice fel

Aventura reprezinta calatoria dinspre siguranta spre pericol si inapoi. In povestile clasice de aventuri, aventurierul pleaca de acasa, intampina mari pericole pe care le depaseste si se intoarce, in cele din urma, mai intelept si mai bogat decat era. Aceasta este structura clasica in care difera doar continutul in functie de momentul in care a fost scris, de cine a scris si de ce a scris. Dupa experimentarea unei aventuri, vechile moduri de gandire si de viata nu mai sunt posibile. Cumparam carti din toate domeniile, dar iata cateva carti de aventura pe care am dori sa le avem disponibile in anticariatul online:

1.Odiseea de Homer – lista ar putea incepe cu Ivanhoe a lui Walter Scott sau cu Robinson Crusoe al lui Defoe, insa Odiseea, desi este un poem epic si nu roman, este considerata ca fiind o cale potrivita de a incepe marea aventura a lecturii. Ca personaj simbol al aventurierului, Ulise este greu de invins, iar aventurile lui sunt atat de palpitante, incat merita lecturate.

Fii la curent:  “EINE KLEINE NACHTMUSIK” – PREMIERĂ la Festivalul “George Enescu”

2.Calatoriile lui Gulliver de Jonathan Swift – acest roman este de fapt o satira sociala. Swift utilizeaza cuvintele pentru a creea o alta imagine asupra politicii, stiintei, a religiei, a naturii umane, in general.

3.Moby-Dick de Herman Melville – naratiunea se desfasoara intr-un cadru exotic, de calatorie periculoasa pe apele marii, iar personajele sunt atat de bine puse in valoare incat actiunea va va captiva cu siguranta.

Fii la curent:  Preambul pentru licitația AraArt numărul 27: reîntâlnirea a două jumătăți dintr-o lucrare semnată de Nicolae Tonitza

4.Comoara din insula de Robert Loius Stevenson – povestile piratilor au un loc special si privilegiat in actiunea de aventura, iar aceasta carte este un exemplu pur al genului.

5.Aventurile lui Tom Sawyer si Huckleberry Finn de Mark Twain – in cele mai multe povesti de aventura pamantul reprezinta siguranta si protectie, iar apa reprezinta un pericol, dar in acest roman, Twain inverseaza cu succes aceste valori. Merita citit!

Daca v-ati bucurat citind aceste carti de aventuri, ati calatorit odata cu personajele si ati trait la intensitate maxima experientele lor, ar fi pacat sa nu dati ocazia si altora sa treaca prin aceleasi stari. Daca le aveti in biblioteca si nu le folositi sau doriti sa le valorizati, accesati pagina www.anticariat-carti.com si aratati-ne dorinta de a vinde. Doar dati-ne de stire si va contactam noi la ora specificata, si ca sa fie tabloul complet, venim noi la dumneavoastra ca sa ridicam comoara. Cumpar carti vechi din orice domeniu, asa ca daca aveti si alte titluri, nu ezitati sa le scoateti la lumina!

Fii la curent:  Workshop gratuit de creatie - Mirunette.ro! Locuri limitate!
Acorda un vot

Related Posts