5 masini pe care le poti conduce FARA PERMIS!

masini pe care le poti conduce FARA PERMIS

In prezent, masinile care pot fi conduse fara permis se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare in tarile dezvoltate.

Desi probabil in Romania nu sunt foarte populare, acele masini care pot fi conduse fara permis sunt preferate de multi cetateni din tarile occidentale. Dupa cum v-ati dat seama, principalul avantaj este faptul ca nu veti fi nevoiti sa treceti vreun examen pentru a va urca la volanul unui astfel de vehicul. De fapt, dupa cum scrie site-ul 16VIP.ro, singurul lucru necesar este un atestat pe care il puteti obtine de la o scoala de soferi autorizata.

Avantajele oferite de acestea nu se opresc, insa, aici. Autovehiculele au un design placut (chiar daca nu sunt cele mai elegante masini de pe piata), dimensiuni mici si nu un impact scazut asupra mediului inconjurator. De asemenea, nivelul de siguranta oferit de acestea este unul mul mai mare de cat in cazul ATV-urilor, scooter-elor sau bicicletelor, in timp ce confortul este comparabil cu cel din interiorul autovehiculelor standard.

Varsta minima pentru a conduce asemenea vehicule este de 16 ani, acestea reprezentand si un mijloc util prin care adolescentii pot obtina experienta necesara in viitor. Chiar si in cazul in care aveti deja carnet de conducere, o astfel de masina va poate ajuta. In cazul in care aveti carnetul suspendat, puteti conduce un Bellier, Chatenet sau Aixam fara probleme.

Fii la curent:  Cum pregătesc maÈ™ina pentru ITP?

Vehiculele Bellier, de exemplu, se conduc de aproximativ 16 ani, dupa cum scrie site-ul 16VIP.ro, compania avand o vechime de peste 40 de ani. Cele patru modele oferite de aceasta au dimensiuni oarecum similare masinilor standard si sunt disponibile la preturi incepand cu 9.900 de euro. Chatenet, de cealalta parte, este considerat un brand de lux printre numeroasele masini pe care le puteti conduce fara permis.

Uitandu-ne peste modelele produse de Chatenet, Bellier si Aixam, am selectat cinci dintre cele mai interesante vehicule, pe care le-am inclus in lista de mai jos.

  • Bellier Jade Classic

Bellier Jade Classic, prima masina de pe lista noastra are un motor diesel cu o capacitate cilindrica de 523cm³, care dezvolta 5,4CP. Viteza maxima pe care o poate atinge este de 45km/h, iar capacitatea rezervorului este de 20 de litri. Nu va trebui sa va faceti griji nici in privinta consumului, acesta fiind de dor 3,2 litri pentru fiecare 100 de kilometri. Masina nu cantareste decat 390 de kilograme, insa capacitatea acesteia este de doar doua persoana. In cazul in care va intereseaza acest model, trebuie sa stiti ca este disponibil la un pret de 9.900 de euro.

  • Bellier Jade Racing
Fii la curent:  Alegerea unei firme de rent a car in Timisoara/Deva

Avand in vedere ce fel de masini va prezentam in aceasta lista, nu va asteptati la niste imbunatatiri demne de o adevarata masina de curse. De fapt, singurele lucruri pe care le veti avea in plus sunt urmatoarele: scaune sport, centuri de siguranta, roti de culoare neagra, butuc roti Sparco, schimbator de viteze sport, pedale sport, evacuare cromata dubla si stickere sport. Pretul porneste de la 11.700 de euro.

  • Aixam Coupe

Sa fie, cumva, cea mai aratoasa masina din lista noastra? Noi asa credem. Aixam Coupe are un motor cu o capacitate cilindrica de 400cm³ care dezvolta, la fel ca modelele precedente, 5,4 cai putere. Astfel, viteza maxima este de 45km/h. Veti avea, intr-adevar, parte de un consum mai mica la fiecare suta de kilometri parcursi, insa si capacitatea rezervorului este una mai mica (de 16 litri, mai exact). Doua persoane incap in acest frumos autovehicul, iar daca doriti sa includeti si aer conditionat, va trebui sa scoateti din buzunar inca 1.040 de euro. Varianta Coupe S va va costa 9.800 de euro, in timp ce versiunile Coupe Premium si Coupe GTI vor costa 11.800 de euro si, respectiv, 11.500 de euro.

  • Aixam Crossline
Fii la curent:  Masinile si relatiile

Din punct de vedere al performantelor, nu exista diferente intre aceasta masina si precedenta. Lungimile celor doua par a fi diferite, iar Crossline beneficiaza, din cate se pare, de un portbagaj cu o capacitate mult mai mare, de 1.100 de litri. Versiunea Pack are un pret de 9.900 de euro, in timp ce versiunea Luxe costa 11.600 de euro.

  • Chatenet CH26

Nu aveam cum sa nu includem si un vehicul Chatenet, brandul cel mai cunoscut de pe aceasta piata. La fel ca Bellier Jade Classic, Chatenet CH26 are un motor cu o capacitate cilindrica de 523cm³, care dezvolta 5,4CP. Viteza maxima este de 45km/h, iar consumul este de 3 litri pentru fiecare 100 de kilometri. Bagajul are o capacitate de 600 de litri, iar pretul masinii este de 13.025 euro. In cazul in care va doriti si pachetul sport, acesta va va costa inca 910 euro.

Info complete pe https://playtech.ro/2016/cinci-masini-pe-care-le-poti-conduce-fara-permis/

Acorda un vot