Cum achizitionati un autoturism din Uniunea Europeana

Servicii Inmatriculare Auto Bucuresti

Cumpararea unor automobile din UE poate fi un chilipir, deoarece acestea pot fi mai bine echipate si sa coste mai putin decat atunci cand se cumpara de la un distribuitor local. Din UE se poate achizitiona chiar si un model neobisnuit sau special, care nu este disponibil pe piata auto locala. Daca intrebarea este cum sa se cumpere legal o masina de import din UE, exista o explicatie cuprinzatoare a procesului.

Potrivit unor firma de consultanta pentru cumparare auto, atunci cand se achizitioneaza o masina de import, aceasta trebuie sa aiba un certificat de conformitate pentru a dovedi ca respecta standardele de siguranta rutiera stabilite de Uniunea Europeana. Din 1996, producatorii au fost obligati sa emita un „Certificat standard operational“ pentru a permite importul vehiculelor cumparate in interiorul UE, fara a fi necesara o inspectie tehnica de control de conformitate. In cazul in care vehiculul pe care o persoana ar dori sa-l cumpere nu are acest certificat, masina va trebui sa fie inspectata de catre o autoritate oficiala. In cazul in care autovehiculul indeplineste standardele cerute, autoritatea de control va emite certificatul.

Fii la curent:  Motive pentru care sa inchiriati o masina

Primul pas in procesul de cumparare al unui automobil de import din UE este de a determina daca cumparatorul doreste un vehicul nou sau folosit. Exista reguli de impozitare specifice, in functie de optiunea aleasa.
O masina de import a UE este clasificata ca fiind noua in cazul in care timpul de la data fabricarii este mai mic de 6 luni si are un rulaj mai mic de 6,000 km.

Fii la curent:  Inchirierea Auto – Solutia Optima Pentru Bucuresti

Cele mai multe tari din UE nu percep o taxa de import pentru masini noi, atata timp cat acestea sunt achizitionate in cadrul Uniunii Europene. Cipru si Portugalia sunt doua exceptii de la aceasta regula.

Daca o persoana vrea sa cumpere un autovehicul nou importat din UE, va trebui sa plateasca taxa pe valoarea adaugata (TVA). In general, exista un timp limita de aproximativ 10-14 zile de la data achizitiei pentru a face acest lucru. Chiar daca TVA-ul este deja platit la achizitionarea intr-o alta tara, acesta va trebui platit din nou, cu posibilitatea recuperarii TVA-ului platit in tara de domiciliu. Va fi necesara doar dovada platii TVA-ului pentru a inregistra masina de import din UE. Se va face exceptie de la aceasta regula este daca exista o chitanta originala care indica plata TVA-ului precum si dovada inregistrarii straine intr-o alta tara a UE.

Fii la curent:  Opelul tau are nevoie de stabilizare? Inlocuieste-i amortizoarele Opel Astra G direct de la Revizie Opel

Pentru inmatricularea automobilului in Romania este suficient ca persoana in cauza sa se adreseze unei firme care asigura consultanta inmatriculari auto, precum carconcierge.ro.

Acorda un vot