De ce este nevoie de ITP pentru autoturisme?

Statie ITP sector 6

Proprietarii de masini trebuie sa aiba grija constant de ele: uneori trebuie schimbat uleiul de motor, alteori se strica anumite piese, iar siguranta soferilor si a pasagerilor trebuie sa fie primordiala. Conform legislatiei in vigoare, toate autovehiculele trebuie sa treaca in mod regulat printr-o inspectie tehnica periodica Bucuresti. In cazul masinilor personale, aceasta este necesara o data la doi ani si se poate realiza exclusiv de catre Registrul Auto Roman, prin reprezentanti teritoriali si prin operatorii economici autorizati.

Ce se intampla efectiv in timpul unei ITP Militari?

Specialistii care se ocupa de aceasta procedura verifica starea tehnica a fiecarei masini in parte, fara fi nevoie insa sa le demonteze. De asemenea, se analizeaza daca autoturismele sunt dotate corespunzator pentru a oferi calatorii sigure pentru soferi si pasageri si daca intrunesc toate conditiile pentru protectia mediului. Responsabilitatea pentru acest tip de inspectie revine, conform legii, soferilor: acestia trebuie sa tina cont de data la care au facut-o ultima oara si sa se asigure ca se vor ocupa de ea atunci cand se apropie data.

Fii la curent:  Conducerea autoturismului pe timpul iernii

Preferabil ar fi ca inainte de a merge la operatorii autorizati, soferii sa se asigure ca masina este curata, atat la interior, cat si la exterior (indeosebi caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile ce urmeaza a fi verificate), pentru a usura munca celor ce fac verificarea. De asemenea, autoturismele rebuie sa aiba anvelopele umflate corespunzator, la presiunea nominala. Specialistii vor analiza seria caroseriei si a motorului aspectul exterior si interior, precum si instalatia electrica. Ei se mai ocupa de verificarea franelor, daca farurile functioneaza corespunzator si daca farurile semnalizeaza asa cum ar trebui. In timpul acestui proces, se mai pune accent si pe controlul mecanismului de directie, controlul rotilor si a jantelor, precum si a emisiilor poluante. La final, fiecare autoturism este fotografiat, iar poza se pune la dosar.

Fii la curent:  Scoala de soferi - o oportunitate

Soferii care nu respecta legea si nu se prezinta la operatorii autorizati pentru insepctia masinii risca amenzi usturatoare, cuprinse intre 603 lei si 1.340 de lei. In plus, politistii rutieri au dreptul de a retine certificatul de inmatriculare al masinii, eliberand in schimb o dovada inlocuitoare pentru dreptul de circulatie, care este valabila numai 15 zile. Citit mai multe despre acest subiect si despre locul ideal pentru o inspectie pe site-ul http://www.alfaitp.ro.

Fii la curent:  Care sunt principalele operatii din cadrul ITP
Acorda un vot

Related Posts