Frana pentru masinile rulate. Se pregateste o noua taxa auto

soferita la volanul unei masini rosii atenta la condus pe drum

In 2017, la fiecare masina noua s-au inmatriculat cinci masini vechi, dar asta este pe cale sa se schimbe. Pentru anul viitor, autoritatile pregatesc o noua taxa, care i-ar putea determina pe soferi sa se gandeasca de doua ori inainte sa cumpere o masina la mana a doua, potrivit Realitatea TV.

2018 ar putea aduce o schimbare din temelii a piatei auto. Statul va scoate mai multi bani din buzunarul celor care au cumparat masini la mana a doua. Si nu sunt deloc putini.

Fii la curent:  Curs de pilotaj moto pe primul circuit profesionist din Romania - MotorPark

De la inceputul anului au fost inmatriculate mai putin de o suta de mii de autoturisme noi si aproape 500 de mii de autoturisme vechi. Pentru cele din urma proprietarii vor avea de platit cei mai multi bani.

Noua taxa auto, pregatita de autoritati, va fi calculata in functie de norma de poluare a masinii. Potrivit informatiilor Asociatiei Service-urilor Auto, taxa va pleca de la 40 de euro pe an in cazul autoturismelor cu motor Euro 6 si va ajunge la 200 de euro pentru masinile non-euro.

Fii la curent:  Scurgerea de lichide, un semnal de alarma

Milioane de soferi vor simti din plin reintroducerea taxei.Trei sferturi dintre masinile care circula pe strazile din Romania au peste zece ani vechime. Mai mult, din cele aproape 5,5 milioane de autoturisme, mai bine de un milion au peste 20 de ani.

Fii la curent:  Motive pentru care sa inchiriati o masina

Ponderea mare a rablelor nu inseamna doar mai multa poluare, ci si mai multe accidente. Comisia Europeana arata ca numai in Bulgaria sunt mai multe victime in trafic decat in Romania. Pe strazile de la noi isi pierd viata 97 de oameni dintr-un milion adica de 3-4 ori mai multi decat in Marea Britanie.

Acorda un vot