Obligativitatea ITP-ului

ITP ieftin Bucuresti

In Romania, ITP-ul sau inspectie tehnica periodica este obligatorie pentru orice masina care doreste sa mearga pe soselele publice. Pentru vehiculele personale, aceasta inspectie trebuie efectuata la fiecare 2 ani, de catre RAR (Registrul Auto Roman), la reprezentantele teritoriale sau la alte reprezentante autorizate.

Prin acest ITP, se verifica starea tehnica, dotarile de siguranta, protectia mediului si pentru buna utilizare a autoturismelor, insa conducatorul are permanent obligatia de a pastra masina sa intr-o stare tehnica buna pe tot parcursul detinerii acesteia.

Fii la curent:  Alfa Motors ofera servicii impecabile pentru ITP Militari

Pretul unei inspectii tehnicii difera de la statie la statie, insa pentru ITP ieftin Bucuresti puteti apela la www.alfaitp.ro. Pentru a vi se face inspectia tehnica periodica, va trebui sa prezentati urmatoarele acte:

  • Certificat de inmatriculare sau autorizatie temporara de circulatie
  • Carte de identitate a masinii
  • Carte de indentita a proprietarului / persoanei care se prezinta la inspectie
  • Polita RCA
Fii la curent:  Automobile cu priză la români. CreÈ™tere de 223% a vânzărilor de maÈ™ini eco

Pentru ca inspectia sa poata fi facuta, masina trebuie sa fie adusa curata (caroserie, sasiu si alte componente ce vor fi inspectate). Cauciucurile de asemenea trebuie umflate, sa aiba presiunea normala.

In cadrul inspectiei, inginerii vor verifica identitatea masinii (seria caroseriei si a motorului), aspectul exterior si interior, dar si instalatia electrica. Totodatat se testeaza franele, farurile, stopurile si semnalizarea, directia, rotile, dar si nivelul poluarii pe care autoturismul il produce.

Fii la curent:  Oferi familiei tale siguranta necesara?

Trebuie sa mai stiti ca in cazul in care ITP-ul a expirat si continuati sa mergeti asa, riscati sa primiti o amenda ce poate depasi 1000 de lei si vi se retine si certificatul de inmatriculare al masinii.

Va asteptam la AlfaItp.ro – Inspectie tehnica periodica Bucuresti.

Acorda un vot

Related Posts