Scurgerea de lichide, un semnal de alarma

reparatii masini in Bucuresti

Indiferent daca vedeti o baltoaca sub masina sau doar cateva picaturi, exista mai multe posibilitati, iar doar culoarea nu ar putea sa explice ce anume se intampla. Pentru a fi sigur pe situatie, va trebui sa stabiliti de unde vine, folosindu-va de ochi si nas!

In culoarea chihlimbarului, maro inchis sau chiar lichid negru provin probabil de la uleiul de motor, dar ar putea fi si lichidul de frana. Fluidul rosu, de obicei, vine de la transmisie, desi ar putea fi si lichid de servodirecie. Antigelul este de obicei verde, insa poate avea si alte culori. In primul rand, daca miroase a combustibil, si nu doar atunci cand alimentati, ar trebui sa tratati situatia cu cea mai mare seriozitate. Nu este deloc sigur sa conduceti o masina cu scurgeri de combustibil! In cazul in care nu combustibilul este vinovat, incepeti „ancheta” prin atingerea si mirositul atent al lichidului. Textura, culoarea si mirosul ar putea sa va dea indiciile necesara.

Iata cateva modalitati de a identifica fluidele masinii:

  • Uleiul de motor poate avea culoarea chihlimbarului daca este proaspat, maro sau negru daca nu a fost schimbat. De asemenea, va lasat pe degete o culoare greu de sters.

  • Lichidul de transmisie este, de obicei, roscat si lucios, desi uneori poate avea si alte culori.

  • Lichidul servodirectiei este roscat si in cazul anumitor masini poate fi acelasi cu lichidul de transmisie.

  • Antigelul poate fi verde, galben, roz sau alta culoare si are o textura asemanatoare apei, cu un miros dulce.

  • Lichidul de frana poate fi maroniu deschis sau chiar limpede atunci cand este nou, dar de obicei devine inchis la culoare pe masura trecerii timpului. Este alunecos si vital pentru oprirea masinii.

Cateva picaturi de lichid pe drum nu sunt un motiv de panica, mai ales in cazul unei masini vechi, infiltratiile si scurgerile minore fiind o problema comuna pentru aceste vehicule. Cu toate acestea, orice scurgere ar trebui sa fie un semnal de alarma si un motiv de a vizita un service auto autorizat precum Nord Garage. Pentru orice problema minora sau reparatii masini in Bucuresti, nu ezitati sa aduceti masina la Nord Garage. Inainte de a ajunge la locatie puteti accesa http://www.nordgarage.ro/ pentru a va familiariza cu serviciile si oferte disponibile!


Related Posts