Iti deschizi un restaurant? Ce lucruri trebuie sa ai in vedere

decorare restaurant

Cei care se gandesc sa isi deschida o afacere, iar restaurantul ar fi, pentru ei, cea mai buna idee, trebuie sa ia in calcul mai multe aspecte care sa le aduca succesul mult asteptat. Pentru ca amenajarea face totul, clientii venind in contact direct cu modul in care arata restaurantul si le sunt servite mancarurile si bauturile, aceasta etapa este chiar una importanta. Cu toate acestea, elementele la care ne gandim nu pot fi, pur si simplu, aruncate peste tot, fara vreo legatura intre ele, pentru ca rezultatul final ar fi unul total neprofesionist si lipsit de bun-gust.

Alegerea mobilierului reprezinta un punct-cheie

Inainte de a alege mesele si scaunele pentru clientii care vor trece pragul restaurantului, este bine sa se masoare spatiul care va ramane intre mese. In acest fel, va fi evitata supraaglomerarea, iar oamenii vor avea loc destul pentru a se deplasa lejer si a ajunge la grupurile sanitare, la iesire, fara sa deranjeze alte persoane care iau masa in acelasi local. In plus, nimeni nu isi doreste ca cei de la masa de alaturi sa auda tot ce vorbeste acesta cu partenerul sau.

Mai departe, in alegerea meselor si a scaunelor, va conta dimensiunea. Desi am spus, mai sus, ca specialistii in design interior recomanda lasarea unor spatii goale intre piesele de mobilier, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa abuzam de acest sfat si sa lasam localul aproape gol. Se intampla adesea ca, in anumite restaurante, sa intervina situatii deranjante, in care trebuie unite mesele pentru ca un grup de 12 persoane sa poata lua masa impreuna, intrucat sunt doar mese de sase locuri. De aceea, alegerea dimensiunilor mobilierului este atat de importanta. Daca alegeti mobilier pentru numere diferite de persoane, incercati sa aveti separeuri sau mese mai mari ori mai mici, pentru ca fiecare sa se simta confortabil, atunci cand vine sa ia masa in restaurantul dvs.

Fii la curent:  Contributia la pensii in cazul persoanelor ce desfasoara activitati independente

De asemenea, alegerea formei meselor este, si ea, la fel de importanta precum este dimensiunea lor. Acestea pot fi patrate sau rotunde, aici lucrurile depinzand si de tema restaurantului sau de preferintele dvs. Un restaurant de lux se va vedea inca de la intrare, ca sa nu mai vorbim despre felul in care sunt aranjate mesele!

Trecand la discutia despre aranjarea meselor, aici este nevoie de cele mai calitative lucruri, incepand cu vasele din care vor manca, paharele din care vor bea sau celelalte elemente: dispenserele de servetele, servetelele, vazele pentru flori, etc. Nu au cum sa lipseasca de la masa servetelele de calitate de pe www.SANITO.ro, cei care au inteles cat de importante sunt astfel de produse pentru un client multumit. Daca alegeti sa puneti si cateva flori in vaza de pe fiecare masa, cu siguranta veti face o impresie placuta, iar recenziile vor fi doar pozitive. Oamenii care vin la restaurant au nevoie de intimitate, fie ca este vorba despre un cuplu sau de un grup de persoane care se revad dupa ani de zile, asa ca astfel de mici surprize ii vor incanta, cu siguranta.

Fii la curent:  Tinerii care fac istorie in Campionatul National de Turisme pe Circuit la prima editie dupa 25 ani

Trecand la alegerea scaunelor potrivite, acestea trebuie alese in ton cu designul meselor, daca nu, chiar sa fie din acelasi set. Daca nu se poate sa alegeti set, atunci cautati scaune care sa semene la textura si culoare cu mesele alese, dar sa se potriveasca si ca dimensiune, pentru a se integra cat mai natural in decor.

Un alt aspect la care trebuie sa va ganditi, atunci cand alegeti scaunele si canapelele este legat de rezistenta materialului la pete. Pentru ca in restaurante au loc tot felul de “accidente” legate de mancare si bauturi, mobilierul se pateaza, adesea. Daca nu gasiti astfel de materiale, atunci puteti folosi solutii anti-pete sau de curatare, foarte ingenioase, care lupa eficient impotriva petelor.

Fii la curent:  Oferta de Craciun - Pachet Sonorizare Biserica

Toaletele trebuie sa straluceasca de curatenie

Un punct sensibil in orice loc public il reprezinta toaletele. Poate parea greu de crezut, insa spatiile de acest tip care sunt mentinute curate tot timpul fidelizeaza clientii si… angajatii. Studiile au aratat ca baile restaurantelor primesc chiar mai multe recenzii online decat restaurantele in sine, asa ca toaleta trebuie sa fie curata si aprovizionata cu intreg necesarul: hartie igienica, uscator de maini, chiuveta cu senzori (ar fi de preferat, pentru o igiena mai buna).

In incheiere, ar fi de amintit faptul ca zgomotul prea mare din restaurante ii face pe clienti sa se orienteze catre alte locatii, pe viitor. Oamenii doresc sa se si auda intre ei, asa ca o muzica in surdina va fi de mai mult bun-gust si agreata de clienti, decat un volum dat prea tare. Urmand aceste sfaturi simple, veti observa ca faceti ceea ce vi se potriveste, iar clientii vor fi multumiti de felul in care gestionati intreaga afacere. Mult succes!

Acorda un vot