Umiditatea din locuință

Calorifere aluminiu

Calitatea aerului din locuința noastră este vitală pentru starea de sănătate. Această calitate nu este dată doar de nivelul de oxigen, de existența sau absența unor poluanți domestici (odorizante chimice, detergenți, noxe de diferite surse), ci și de gradul de umiditate pe care îl are. O umiditate prea mare sau, dimpotrivă, prea mică, a aerului poate cauza probleme respiratorii diverse, favorizând, indirect, înmulțirea nocivă a bacteriilor și a mucegaiurilor.

Cum îți poți da seama dacă nivelul de umiditate din aer nu este cel optim, cel de 45 %, cum indică specialiștii, chiar dacă nu ai la dispoziție un higrometru- dispozitiv care monitorizează umiditatea? În cazul umidității prea mari, semnele sunt, de regulă, ușor vizibile: geamurile aburite, pereții umezi, aerul încărcat. Pentru a avea un indicator empiric al gradului de uscare a aerului, poți încerca testul cubului de gheață: pune 3 cuburi de gheață într-un pahar și după 3 minute verifică dacă pe peretele exterior al paharului s-a format condens. Absența condensului va confirma că aerul este prea uscat.

Fii la curent:  Metode alternative de incalzire

La modul subiectiv, poți sesiza o umiditate prea mică a aerului prin disconfortul unui nas și al unui gât uscate, în special dimineața, la trezire, prin senzația de deshidratare și de piele uscată, iritații oculare, migrene, oboseală, erupții cutanate. O umiditate prea mare va declanșa, în timp, probleme tot din zona aparatului respirator (dureri de cap, sinuzite), inițial, extinse apoi la nivelul întregului sistem imunitar.

Fii la curent:  Magazinul online magconstructii.ro pune la dispozitia clientilor sai cele mai bune metode pentru izolatie: polistirenul extrudat

Calorifere online | eCalorifere.ro

Balanța corectă a umidității se poate echilibra, în primul rând, prin foarte buna aerisire a locuinței, care să permită circulația aerului, apoi, după caz, fie prin folosirea unui umidificator, fie, dimpotrivă, a unui dezumidificator. Ca alternativă la umidificator, rezultate similare dau utilizarea unui  recipient cu apă sau a unui prosop foarte bine umezit pus în apropierea sau, dacă este posibil, chiar pe sursa de căldură (dacă vorbim de calorifere aluminiu sau calorifere otel, despre care puteți afla mai multe la https://www.ecalorifere.ro/). În cazul dezumidificării, puteți folosi ca alternativă la dispozitivele specifice, plantele de apartament care absorb umiditatea, precum iedera, feriga, crinul păcii, trestia de apartament etc.

Fii la curent:  Deschiderea noii fabrici de țiglă metalică BrunTek sau asumarea responsabilității între calitatea învelitorilor metalice și beneficiile clienților care investesc pe termen lung
Acorda un vot

Related Posts