De ziua Mondiala a Hranei (16.10.2015) – Cetatenii din Romania aprind UN MILION DE STELE, in 54 de localități, pentru cei saraci

Confederația România te invită, vineri, 16 octombrie, ora 18:00 să spunem împreună DA Servicii Sociale!, in cadrul evenimentului național Un Milion de Stele, editia a 6-a. Evenimentul are loc în București (Parcul Herăstrău, Intrarea Charles de Gaulle) și în alte 53 de localități din România. Pentru fiecare localitate, detalii suplimentare se gasesc pe www.unmiliondestele.ro

Organizațiile Caritas susținute de partenerii lor fac apel către Guvernul României, prin petitia DA Servicii Sociale (http://www.caritasromania.ro/da_servicii_sociale) să crească valoarea finanțării de la bugetul de stat pentru dezvoltarea serviciilor sociale cu 0,3% din PIB/an până în 2020, ajutând astfel pe cei 40% din cetățenii României care se află în risc de sărăcie și excluziune socială, să trăiască o viață demnă!

În toate cele 54 de localități din România se vor aprinde candele ale solidarității, se va face cunoscută petiția DA Servicii Sociale! și vom susține public cauza persoanelor nevoiașe și a grupurilor marginalizate de a avea acces la servicii sociale pentru a depăși situația de dificultate în care se află. Acțiunea face apel și către cetățeni, Mass-Media, autoritățiile centrale și locale să susțină dezvoltarea unui sistem de asistență socială transparent și care să contribuie în mod real la reducerea sărăciei și la crearea de locuri de muncă.

Prin organizarea evenimentului Un Milion de Stele, Confederația Caritas România s-a asociat încă din anul 2009, acțiunilor similare organizate în Europa, cu scopul de sensbiliza cetățenii și de ai îndemna spre solidaritate cu persoanele care trăiesc în sărăcie și care suferă de fenomenul excluziunii sociale. A aprinde o lumânare într-un spațiu public reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate.

Detalii despre eveniment, harta cu localitățile participante la eveniment și adresa din fiecare localitate, pot fi găsite pe site-ul www.unmiliondestele.ro

Fii la curent:  Cine este femeia care a atacat OUG14 în instanÈ›a È™i ce discutase anterior cu Florin Iordache

Spotul evenimentului poate fi vizualizat accesand linkul: https://www.youtube.com/watch?v=aUzJc–0T4

Acest eveniment este organizat în cadrul Proiectului „ONG-uri mai puternice împreună! Lobby şi advocacy pentru crearea de oportunităţi egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanţărilor publice”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Fii la curent:  Vrei o nunta perfecta? Orasul Florilor va ofera aranjamente florale de neuitat

Persoană de contact: Maria Crângașu, Confederația Caritas România, maria.crangasu@caritas.org.ro, 0729812494, www.caritas.org.ro

***

Confederatia Caritas Romania (www.caritas.org.ro) este o organizaţie neguvernamentală de tip rețea, cu o istorie de peste 20 de ani, cu rolul de a reprezenta la nivel naţional si internaţional cele 10 organizatii Caritas active în România. Caritas în România abordează sistematic şi structurat problemele sociale ale comunităţilor răspunzând nevoilor persoanelor aflate în dificultate. La nivel naţional, activitatea organizaţiilor Caritas este concentrată pe domenii de specialitate în cadrul cărora se derulează mai multe programe de asistenţă socială complexă: îngrijire la domiciliu, servicii socio-medicale pentru bătrâni şi persoane cu dizabilităţi, educaţie pentru prevenirea dezastreleor naturale, intervenţie directă în caz de calamităţi, asistenţă directă şi consiliere, centre de zi pentru copii şi tineri, activităţi de integrare comunitară şi profesională pentru persoane defavorizate social. Caritas România este membră a Caritas Europa (www.caritas.eu ) şi a Caritas Internationalis (www.caritas.org).

***

Fii la curent:  Team Building la tara – regasirea cu natura

Ce se sărbătoreste la nivel mondial zilele acestea și care e situația în România (nevoia de servicii pentru fiecare din aceste domenii)

15 octombrie = Ziua Internatională a Femeii din Mediul Rural

16 octombrie =Ziua Mondială a Hranei

…23,6% dintre copii României sunt săraci, ÅŸi doar 45,34% mănâncă micul dejun È™i 40,63% mănâncă fructe (sursa: raport UNICEF, 2013)

17 octombrie = Ziua Internaționala pentru Eradicarea Sărăciei

… 40.3% din populaÈ›ia României este expusă riscului de sărăcie È™i excluziune socială (sursa: Eurostat, 2014)

18 octombrie = Ziua Impotriva Sclaviei Moderne și a Traficului de Persoane

Acorda un vot