Evolutia imprimarii

Multifunctionale sh

Odata ce posibilitatea tiparirii in masa, in secolul XX, a fost comuna, cartile au devenit disponibile pe scara larga, fiind si mai accesibile. Amprenta color a devenit tot mai frecventa, la inceput practicata pe matase si tesaturi, in anii urmatori extinzandu-se la materiale precum tapetul sau hartia. Multe dintre tehnicile dezvoltate in secolul XIX au continuat si in secolul XX, insa abia dupa 1960 au aparut evolutii majore, alaturi de dezvoltarea tehnologiei informatice.

Fotocopiatul se afla intr-o forma primitiva inca din secolul XVIII, dar dupa descoperirea semnificativa a xerografiei, totul a inceput sa prinda un alt contur. In 1958 a aparut primul fotocopiator comercial, iar primele fotocopii color au fost disponibile incepand cu anul 1968. Tehnologia digitala a avansat atat de mult, incat in perioada zilelor noastre gasim, in acelasi aparat, combinatii de imprimanta, scaner si fotocopiator, alb-negru sau color.

Fii la curent:  Sfaturi de alegere a huselor de tableta

In 1969, pe baza unei modificari a unui copiator conventional, s-a ajuns la imaginea produsa prin scanarea unui laser pe fotoreceptorul imprimantei. Imprimantele laser pot oferi imprimare de calitate intr-o perioada scurta de timp, permitand flexibilitate in utilizarea fonturilor. Aceasta a fost o evolutie semnificativa deoarece a fost prima metoda de tiparire pe deplin conectata la retea.

In 1970 si-a facut aparitia imprimanta cu matrice care functiona prin lovirea benzii impregnate cu cerneala pe hartie. Dupa  o incercare de dezvoltare a imprimarii color, s-a constatat o calitate slaba a rezultatului, monocrom ramanand standardul imprimantei cu matrice. In cele din urma, aceasta a fost inlocuita cu imprimanta cu jet de cerneala.

Fii la curent:  Micul mouse si importanta lui majora

Imprimantele cu jet creeaza imagini cu picaturi de cerneala. Avantajele majore sunt ca pot reproduce imagini color de inalta calitate si ca sunt accesibile, ceea ce le-a ajutat sa se transforme in cele mai populare imprimante ale secolului XXI.

Acum traim in epoca revolutiei tehnologice si a inovarii. Odata cu aparitia fotografiei digitale, aceasta poate fi instantaneu reprodusa pe hartie si inserata in documente. Traseul imprimantelor a fost unul lung, de la carti scrise de mana pana la imprimante color in propria casa, insa evolutia continua si surprizele nu inceteaza sa apara.

Fii la curent:  Lucruri interesante despre calculatoare

Imprimante si multifunctionale SH la preturi avantajoase pe it-sh.ro!

Daca aveti nevoie de imprimante second hand sau alte dispozitive la mana a doua, magazinul IT-SH va sta la dispozitie. Pe http://www.it-sh.ro/ gasiti multifunctionale sh, scannere si chiar cartuse de cerneala. Produse ieftine si bune, chiar daca sunt utilizate!

Acorda un vot

Related Posts