Lucruri interesante despre calculatoare

placa de baza SH

Calculatoarele sunt dispozitive extraordinare, care ne usureaza enorm viata, dar in acelasi timp o fac si mai placuta. Aproape toti folosim calculatorul la locul de munca pentru a ne face treaba si acasa pentru a ne relaxa si invata lucruri noi sau pentru a tine legatura cu cei dragi. Insa este surprinzator cum au evoluat de-a lungul timpului, iar acestea sunt cateva informatii interesante despre gadgeturile noastre preferate:

Calculatoarele electronice timpurii, dezvoltate undeva prin anii 1940, erau de marimea unei camere mari si consumau cantitati uriase de energie electrica. Ele erau foarte diferite de computerele moderne, pe care le folosim astazi, mai ales daca luam in considerare si laptopurile sau tabletele.

Fii la curent:  Imbunatatirea performantelor academice cu ajutorul tehnologiei

Computerele sunt programate pentru a efectua instructiuni. Aceste instructiuni sunt in general foarte simple si necesita adaugarea unor numere impreuna sau mutarea datelor dintr-un loc in altul.

Un program pentru calculator poate include de la seturi de instructiuni foarte simple, cu doar cateva comenzi si pana la unele extraordinar de complicate, ce au milioane de comenzi. De exemplu, aplicatiile moderne de webdesign sau programare dureaza foarte mult pana sunt gata.

Sisteme second hand

  • Memoria unui computer stocheaza numere in cantitati foarte mari, in celule ce pot fi accesate din procesor pentru a putea functiona. Exista doua tipuri de memoria ROM si RAM. ROM-ul contine informatii deja scrise, ce pot fi doar citite de catre procesor, in timp ce RAM-ul poate fi accesat si modificat oricand.
  • Computerele sunt folosite pentru a conecta lumea in retele. Calculatoarele legate in retea permit utilizatorilor sa acceseze si sa schimbe date intre ei. Probabul ca ati mai auzit de LAN (retea locala) sau WAN (retea de arie larga). Acestea conecteaza zone de diferite dimensiuni. Internetul este o retea vasta de calculatoare, ce se intinde pe intreg globul, si permite utilizatorilor sa acceseze emailul, World Wide Web-ul si alte aplicatii.
  • Calculatoarele trebuie imbunatatite din cand in cand, pentru a putea rula aplicatiile instalate. Daca doriti sa schimbati memoria RAM SH sau placa video second hand pe care o aveti in acest moment , puteti gasi modele foarte bune si in stare impecabila, la Samwise.ro.
Fii la curent:  SOLIDWORKS® Visualization ajută la reducerea numărului de erori È™i conferă siguranÈ›a că produsele ajung mai repede pe piață!

Desi in mod normal, atunci cand ne gandim la calculatoare avem in minte PC-urile asezate pe birou, acestea se gasesc acum in zeci de forme sau sunt incorporate in sute de alte dispozitive. Trebuie sa recunoastem ca viata noastra nu ar fi la fel fara ele.

Fii la curent:  Micul mouse si importanta lui majora

 

Acorda un vot

Related Posts