Micul mouse si importanta lui majora

Calculatoare Refurbished

Un mouse este un dispozitiv de indicare ce detecteaza miscarea bidimensionala in raport cu o suprafata. Acesteasta miscare este tradusa in miscarea unui indicator pe un afisaj, care permite controlul dispozitivului. Din punct de vedere fizic, un mouse este alcatuit dintr-un obiect usor de manipulat cu mana, cu unul sau mai multe butoane. De asemenea, mouse-urile dispun de alte elemente, cum ar fi suprafetele touch si rotita de scroll care permit un control suplimentar.

Astazi, mouse-ul  este un dispozitiv input esential pentru toate computerele moderne, dar nu a fost asa dintotdeauna. In cazul primelor calculatoare, datele erau introduse prin tastarea comenzilor de pe tastatura. Mouse-ul a fost inventat de Douglas Engelbart in 1964 si a constat intr-o carcasa din lemn, o placa de curcuit si doua roti metalice care intrau in contact cu suprafata pe care era asezat.

Fii la curent:  Gaseste-ti acum laptopul potrivit la un pret redus

Opt ani mai tarziu, Bill English a dezvoltat design-ul prin inventarea a ceea ce este cunoscut sub numele de Mouse Ball pe care il stim astazi. Bila a inlocuit rotile, fiind capabile sa monitorizeze miscarea in orice directie, nu doar inainte si inapoi. Bila vine in contact cu doua role care pot transforma miscarea in impulsuri electrice reprezentand directia si viteza.

Fii la curent:  Imbunatatirea performantelor academice cu ajutorul tehnologiei

In jurul anului 1980 a fost dezvoltat mouse-ul optic care a eliminat bila ce uneori se defecta sau se murdarea de la rulare, afectand negativ buna functionare si operare a unui calculator. Desi scumpe initial, mouse-urile optice devin o alternativa viabila pentru oricine si-a dorit o schimbare. Astazi, datorita reducerii costurilor componentelor, aceste dispozitive sunt accesibile oricui.

Magazin Online calculatoare si laptopuri SH

In magazinul online https://calculator-ieftin.ro/ pe langa calculatoare si laptopuri sh, imprimante second hand si alte echipamente de birou, clientii pot beneficia de produse si servicii personalizate. Transportul este gratuit pentru comenzile mai mari de 200 lei, de asemenea discount-urile pot fi substantiale la achizitii semnificative. Daca nevoia nu este chiar atat de mare incat sa fie necesara achizitia, clientii au la dispozitie serviciul de inchirieri echipamente IT, dar si posibilitatea de a cumpara in rate. Ofertele bune se termina repede, deci este timpul sa profitati!

Fii la curent:  Cum poti cumpara produse electronice second hand?
Acorda un vot

Related Posts