Sfaturi pentru rularea optima a programelor grafice

Calculatoare second hand

Puterea de procesare depaseste, in general, cerintele software. Acest lucru inseamna ca orice computer pe care il cumparati, ar trebui sa ruleze un anumit program fara prea multe probleme, cu exceptia cazului in care instalati un software specializat, cum ar fi unul de redare 3D. Echipa IT-SH va propune un ghid care va ajuta sa va optimizati cumparaturile in functie de tipul de activitate pe care doriti sa o desfasurati cu ajutorul cumputerului ce urmeaza a fi achizitionat.

Memoria RAM este folosita pentru a stoca date temporare. Daca nu mai aveti memorie RAM, calculatorul va incetini. In acest moment trebuie sa comutati fisierele temporare de pe ecran pe unitatea hard disk. Mai multa memorie RAM ajuta la marirea numarului de fisiere pe care le puteti salva. 4GB de RAM ar trebui sa fie suficient pentru o lucrare grafica usoara, insa nu va fi suficient daca doriti sa rulati mai multe aplicatii grafice in acelasi timp. Pentru activitatile de grafica se recomanda 8GB de RAM.

Fii la curent:  Influenta jocurilor video asupra copiilor si adolescentilor

Unitatea hard disk este utilizata pentru a stoca datele dumneavoastra permanente, fisierele grafice, PDF-urile si alte documente. Este mult mai lent decat memoria RAM la stocarea si citirea datelor. Astfel, afecteaza in mod direct viteza cu care lucrati. Hard disk-urile au mai multe viteze: 7200 RPM, 1500RPM, 5400RPM. RPM reprezinta modul in care acestea masoara viteza hardului. In mod obisnuit, computerele desktop vor avea 7200 RPM, iar laptopurile 5400RPM. Pentru a rula programe grafice, aveti nevoie de cel putin 7200RPM.

Fii la curent:  M-Files faciliteaza colaborarea si mobilitatea prin lansarea unei noi versiuni

Procesorul are o contributie imensa!

In munca grafica pe calculator nu conteaza doar memoria si viteza, ci este nevoie de mai mult de atat. O contributie enorma o are si procesorul, placa grafica, unitatea drive, softul si monitorul. Toate acestea impreuna, la o calitate superioara, asigura eficienta in munca grafica pe care o aveti de intreprins. Magazinul IT-SH sta la dispozitia tuturor care doresc sa-si imbunatateasca dispozitivele. Produsele disponibile pe site-ul https://www.it-sh.ro/ pot fi de folos oricarui grafician. De la monitoare sh de buna calitate, pana la laptopuri ieftine si imprimante second hand care functioneaza impecabil, toate pot fi achizitionate la pret corect!

Fii la curent:  Management financiar complet pentru noi: firmele mici si mijlocii
Acorda un vot

Related Posts