Top 4 activitati extrascolare pe care le urmeaza copilul tau

KidCraft_400

Copiii din ziua de astazi reprezinta o generatie total diferita de celelalte de pana acum. Activitatea scolara nu mai este deloc prioritara, iar timpul liber si-l petrec de obicei la laptop, tableta, smartphone, obiecte care par ca le-a acaparat intreaga existenta. Refugierea in mediul virtual insa nu este deloc benefica pentru dezvoltarea lor fizica si psihica, astfel incat parintii trebuie sa-i ajute sa-si dezvolte abilitati si deprinderi prin inscrierea la unele activitati extrascolare.
Daca unii dintre copii manifesta o reticenta din start cu privire la acestea, cei mai multi sunt convinsi de catre parinti sau profesori de faptul ca aceste activitati pot deveni in scurt timp adevarate hobby-uri distractive, care ii vor ajuta sa-si perfectioneze anumite abilitati si care le vor da prilejul de a face noi cunostinte.

Care sunt activitatile preferate de copii in timpul liber?

Fii la curent:  Invitatiile de botez sunt oferite de catre Invitatie-Online.ro intr-o gama inedita

Parintii din ziua de astazi considera ca trebuie sa investeasca timp si bani in evolutia copiilor, astfel incat reusesc sa-i determine pe cei mici sa-si aleaga diverse modalitati de a petrece timpul liber intr-un mod cat se poate de constructiv.
Dintre activitatile preferate de copii se numara:

1. Cursurile de engleza, predate diferit de cele de la scoala, unde nu mai exista invatarea din obligatie, pentru note, ci doar din placere . De exemplu, profesorii ce predau cursuri de lb. engleza de la http://www.shakespeare-school.ro/ reusesc sa ofere copiilor un mod placut de a invata limba si multe oportunitati pentru ei: scoli de vara internationale, cluburi de conversatie etc. In acest mod, se reuseste atingerea potentialului maxim al celor mici, care evolueaza frumos intr-o atmosfera competitiva si extrem de antrenanta;
2. Cursurile de teatru sunt o lume ce reuseste sa solicite copiilor imaginatia si creativitatea, in care acestia pot fi vrajitori, magicieni, eroi, regi etc. Beneficiile acestora nu se refera doar la dezvoltarea abilitatilor de a juca intr-o piesa de teatru, ci permit interactiunea intre copii cu personalitati diferite, imbogatirea vocabularului, controlarea miscarilor, a gesturilor, dezvoltarea capacitatii de exprimare, stimularea interesului copilului pentru lectura, maresc increderea copilului in fortele proprii etc;
3. Activitatile sportive sunt unele dintre cele mai apreciate modalitati de petrecere a timpului liber de catre cei mici. Fie ca este vorba despre fotbal, tenis, gimnastica, karate, judo sau despre sah, sportul reuseste cu succes sa trezeasca in sufletul celor mici adevarati campioni, ii invata sa lucreze in echipa, sa persevereze si sa isi doreasca mereu sa se autodepaseasca. Cei mai multi dintre copiii care practica un sport marturisesc ca il fac de placere, chiar daca totul a pornit de la parinti;
4. Voluntariatul are numeroase beneficii pentru copii: ii ajuta pe ei si familia lor, dar si comunitatea din care fac parte, poate facilita dobandirea de abilitati noi, de prieteni noi, ii invata ca munca neplatita are avantajele sale, ii transforma in altruisti (cauza pentru care lupta este mai importanta decat orice altceva), ii invata arta compromisului si a diplomatiei.
Specialistii au demonstrat faptul ca un copil care sta doar in intimitatea camerei si lucreaza pe laptop nu va reusi sa se integreze in societate, va dezvolta depresii si anxietati, chiar va fi izolat din punct de vedere social.

Fii la curent:  Ilbambino.ro ofera reduceri la gama de corturi de copii
Acorda un vot