Generalitati despre produsele cosmetice

freestylebeauty

Stiati ca produsele cosmetice sunt prezente in viata oamenilor inca din cele mai vechi timpuri? In continuare va vom prezenta o lista de informatii mai mult sau mai putin  cunoscute de dumneavoastra despre produsele cosmetice:

1.Cosmeticele folosite in Egiptul Antic au reprezentat o parte importanta pentru religie. Pentru a onora zeii, precum si spiritele stravechi, oamenii au manifestat o grija foarte mare fata de propriul corp, de aceea machiajul aplicat pe fata si uleiurile de corp erau considerate sacre.

2.Produsle cosmetice antice contineau de cele mai multe ori ingrediente otravitoare. Din cauza naturii lor cu potential mortal, doar aristocratii si clasa superioara purtau machiase extinse, iar oamenii de rand au privit cu dezgust si ostilitate practicile oamenilor din patura inalta a societatii.

Fii la curent:  Comanda unui tort online in Bucuresti nu a fost niciodata mai rapida decat la cristine.ro

3.Senatul roman a ales pentru o scurta perioda de timp o lege, denumita “LexOppia” care impiedica femeile sa obtina si sa poarte produse cosmetice in public. Acest lucru a fost pus in aplicare pentru ca inalta clasa de femei din Roma a reusit sa cheltuiasca adevarate averi pentru obtinerea unor produse cosmetice extravagante, cu ingrediente aduse special din India si Orientul Mijlociu.

Fii la curent:  Ingrijirea extensiilor de par - Salonul FreeStyleBeauty Bucuresti

4.Intre anii 1920 si cel de-al doilea razboi mondial, chimistii vremii au inventat rimelul, creioanele pentru sprancene, luciul de buze, uleiul de protectie solara si fixativul.

5.Culorile pentru unghii au fost inventate in China antica, dar au fost folosite doar pentru nobilime si aristocratie. Oamenii de rand erau exacutati in cazul in care erau prinsi ca utilizau produse cosmetice, precum oja.

6.La sfarsitul secolului al 19-lea, populatia lumii a inceput sa utilizeze la scara larga primele deodorante fabricate si pastele de dinti imbuteliate in tuburi.

Fii la curent:  Haine de iarna pentru persoane corpolente

7.Epoca Elisabetana a fost renumite pentru moda “fetelor albe” si buzele vopsite in culori intunecate. Unul dintre ingredientele pentru conturul buzelor era carbunele.

Coafor – Vopsit balayage

Chiar daca acestea au fost doar cateva curiozitati legate de produsele cosmetice dar si de procedurile de infrumusetare, va mai informam despre faptul ca la salonul FreeStyleBeauty.ro  va puteti vopsit balayage. Salonul de masaj anticelulitic din Bucuresti este recunoscut gratie serviciilor profesionale de inalta calitate precum si pentru preturile accesibile.

Acorda un vot

Related Posts