Consumul de bere, efect uluitor pentru sănătate

bere

Cercetătorii britanici au descoperit că două halbe de bere sunt mai eficiente decât paracetamolul. Alte studii arată că berea ajută la reducerea riscului de afecţiuni cardiovasculare sau de diabet

A curs bere din belşug în paharele românilor în această minivacanţă. Asta ne recomandă şi medicii. Să consumăm bere moderat : 330 de mililitri, pe zi, femeile şi 660, bărbaţii. Cercetătorii de la Universitatea Greenwich au ajuns la concluzia că două halbe de bere ne ajută mai mult decât medicamentele să calmăm durerea, scrie tvr.ro.

“Are tot felul de ingrediente care aduc antioxidanţi, vitamine, elemente minerale şi aşa mai departe. La un anumit nivel de consum mic, moderat de băutură eşti foarte bine protejat de boli cardiovasculare. Sunt studii care leagă un consum moderat de bere cu evitarea unor boli degenerative, de genul Alzheimerului şi alte tipuri de demenţe”, spune doctorul Corina Zugravu, preşedinte al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Fii la curent:  Un parlamentar conservator stârneÅŸte controverse, după ce a declarat că românii ÅŸi bulgarii se pricep la cules căpÅŸuni

Consumul de bere

Care sunt beneficiile consumului de bere?

1. Menţine sănătatea rinichilor

Un studiu finlandez a demonstrat că, faţă de alte băuturi alcoolice, berea are mult mai multe efecte benefice asupra aparatului renal, fiecare sticlă de bere consumată reducând cu 40% riscul de apariţie a calculilor renali (pietre la rinichi).

2. Ameliorează digestia

Berea (în special cea brună) conţine până la 1 g de fibre solubile la fiecare pahar de 300 ml, spre deosebire de vin, care nu conţine fibre. Fibrele au un rol important în procesul de digestie, reglând tranzitul intestinal (constipaţia şi diareea).

3. Scade nivelul de colesterol „rău”

De asemenea, fibrele conţinute în bere ajută la scăderea nivelului de LDL-colesterol („colesterolul rău”).

Fii la curent:  Răstunare de situaÈ›ie: Sabin Orcan, reacÈ›ie după concedierile în lanÈ› de la România Liberă

4. CreÅŸte aportul de vitamine B

Conform unui studio olandez, băutorii de bere au un nivel de vitamina B6 cu 30% mai ridicat decât persoanele care nu beau şi un nivel dublu faţă de băutorii de vin. Este cunoscut faptul că berea are un conţinut ridicat în vitamina B12, care are proprietăţi antianemice, fiind rar găsită în alte alimente.

5. Bună pentru sistemul osos

Nivelul ridicat de siliciu din bere favorizează creşterea densităţii osoase.

6. Bun remediu împotriva insomniei.

Berea conţine acid nicotinic şi lacto-flavină, care favorizează somnul.

7. Protejează împotriva infarctului miocardic

Băutorii de bere au un risc cu 40-60% mai mic de a face infarct miocardic decât cei care nu beau niciodată.

8. Împiedică formarea cheagurilor de sânge

Fii la curent:  Din spatele gratiilor, Vîntu îi dă SFATURI lui Dragnea: 'ÃŽnlocuiÈ›i ȘMENUL cu abordarea cinstită'

Ingredientele conţinute de bere previn apariţia cheagurilor de sânge.

9. Menţine memoria vie

Studiile au arătat că băutorii de bere au un risc mai scăzut de a dezvolta boala Alzheimer şi demenţă decât persoanele care nu beau bere.

10. Remediu împotriva răcelii

Berea caldă este un bun remediu împotriva răcelii, orzul încălzit ameliorând circulaţia sangvină şi respiraţia, lupta împotriva durerilor articulare şi întăreşte sistemul imunitar.

11. Reîntinereşte pielea

Anumite vitamine conţinute de bere regenerează pielea şi au un rol pozitiv asupra pigmenţilor, pielea devenind suplă şi netedă.

“Totuşi, nu uitaţi că berea este bogată în calorii (între 20 şi 70 kcal/100ml)şi conţine alcool, care pot conduce la creşterea în greutate, stare de ebrietate şi chiar alcoolism”, concluzionează medicul George Sireţeanu pentru Gândul.

Acorda un vot

Related Posts