Dragnea surprinde: Liderul PSD vrea MAREA UNIRE dintre Iohannis și Grindeanu

Dragnea surprinde Liderul PSD vrea MAREA UNIRE dintre Iohannis și Grindeanu

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, că România se află într-un moment de cumpănă şi, având în vedere că preşedintele Klaus Iohannis a declinat propunerea de consultare cu partidele pe tema direcţiei de politică externă, el intenţionează să genereze o dezbatere deschisă în Parlament.

„Eu vreau să existe această atmosferă de calm, să ne comportăm ca o Å£ară normală care îşi urmăreÅŸte interesul strategic. Noi vrem, ÅŸi am văzut că toată lumea vrea aÅŸa ÅŸi acesta a fost ÅŸi sensul apelului către preÅŸedinte să genereze consultări cu partidele politice. Este dreptul dumnealui să nu o facă, am înÅ£eles ÅŸi care sunt raÅ£iunile.(…) Sunt planuri făcute de actualul preÅŸedinte al Comisiei Europene care pot avea efecte majore pentru România. (…) ÃŽn această perioadă se reaÅŸează polii de putere în Europa. PreÅŸedintele nu trebuie lăsat singur aici. Doar preÅŸedintele nu poate rezolva lucrul acesta”, a afirmat Dragnea, la Antena 3.

El a spus că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu, care se află în aceste zile la Bruxelles, trebuie să se întâlnească şi să se pună de acord pentru a vorbi pe aceeaşi voce în Europa.

Fii la curent:  PSD a găsit soluÈ›ia pentru OUG 13

„Mâine ÅŸi preÅŸedintele Iohannis ÅŸi premierul Grindeanu se vor afla la Bruxelles. (…) Eu cred că mâine, înainte de întâlnire, într-un fel sau altul aceÅŸti doi oameni trebuie să se întâlnească ÅŸi să se pună de acord, să aibă aceeaÅŸi voce. Cel mai rău lucru pentru noi ar fi să comunicăm pe mai multe voci”, a adăugat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, România nu şi-a definit încă interesul strategic în UE.

„Faptul că suntem în UE este în regulă, dar trebuie să vedem: intrăm într-un fel de alianţă? Suntem conÅŸtienÅ£i de cei care au decizia finală? ÃŽncercăm să ne urmărim ÅŸi interesele interne? Dacă preÅŸedintele a declinat această propunere de consultare cu partidele, nu neapărat pentru a redefini dorinÅ£a noastră, ci pentru a stabili care este interesul strategic ÅŸi care este mecanismul ÅŸi procedurile ÅŸi acÅ£iunile pe care trebuie să le facem, eu vreau să generez o dezbatere în Parlament, o dezbatere deschisă despre treaba asta”, a menÅ£ionat Liviu Dragnea.

ÃŽn opinia acestuia, „nicio Å£ară din UE nu ÅŸtie unde va fi mâine” ÅŸi de aceea este nevoie „de voci coerente, de un punct de vedere comun ÅŸi articulat”.

Fii la curent:  Traian Băsescu trage semnalul de alarmă, după proteste: bătălia care RUINEAZÄ‚

„Este cel mai important subiect al acestor zile. Suntem într-un moment de cumpănă, România, trebuie să fim conÅŸtienÅ£i de lucru acesta”, a susÅ£inut Dragnea.

El a adăugat că îşi doreşte o relaţie normală cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Eu vreau să am o relaÅ£ie normală. I-am spus public. Un răspuns explicit nu am primit, dar urmărind ÅŸi eu atitudinea preÅŸedintelui în ultima perioadă sper ca răspunsul să fie cel pe care îl aÅŸtept, ca relaÅ£ia să fie una normală. AÅŸa România poate să crească (…) Sper că descifrarea mea să fie corectă.

Eu nu mai vreau să fie război Klaus Iohannis – Liviu Dragnea. Nu este nici Å£ara lui Liviu Dragnea, nu este nici Å£ara lui Klaus Iohannis, continuând acest război, sfâşiem Å£ara ÅŸi, la finalul zilei, nu câştigă nici Klaus Iohannis ÅŸi nici eu, ceea ce este mai puÅ£in important, dar nu câştigă nici Å£ara”, a menÅ£ionat Dragnea, conform Agerpres.

Liderul PSD a mai susţinut că adversarii săi sunt alţii şi anume sărăcia, salariile mici, probleme din sănătate, din educaţie, agricultură, infrastructură, problema pădurilor, problema resurselor strategice.

Fii la curent:  Sociolog: este DEZASTRUOS pentru Liviu Dragnea. Ponta a mutat inteligent

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că vor exista consultări şi dezbateri cu privire la viitorul UE, arătând că prezentarea Cartei albe de către preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, reprezintă începutul dezbaterilor, nu sfârşitul lor.

„Cu siguranţă vom avea ÅŸi consultări, ÅŸi dezbateri publice. Consider că unii au înÅ£eles greÅŸit despre ce este vorba. Faptul că preÅŸedintele Juncker a lansat Carta albă este începutul dezbaterilor, nu sfârÅŸitul. Acum, joi, vineri nu se hotărăşte nimic despre viitorul Uniunii în acest sens. Chiar iniÅ£iatorul a exprimat aÅŸteptările că până probabil în 2019, când se aleg următorul Parlament, următoarea Comisie, vom avea un rezultat care arată care ar trebui să fie direcÅ£ia. Nu suntem la finalul discuÅ£iei, ci la începutul discuÅ£iei ÅŸi mă aÅŸtept că toată lumea care are o opinie fundamentată să vină cu această opinie, să avem foarte multe consultări, dialog ÅŸi aÅŸa mai departe”, a declarat Iohannis.

Acorda un vot

Related Posts