Dragnea surprinde: Liderul PSD vrea MAREA UNIRE dintre Iohannis și Grindeanu

Dragnea surprinde Liderul PSD vrea MAREA UNIRE dintre Iohannis și Grindeanu

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, că România se află într-un moment de cumpănă şi, având în vedere că preşedintele Klaus Iohannis a declinat propunerea de consultare cu partidele pe tema direcţiei de politică externă, el intenţionează să genereze o dezbatere deschisă în Parlament.

„Eu vreau să existe această atmosferă de calm, să ne comportăm ca o ţară normală care îşi urmăreşte interesul strategic. Noi vrem, şi am văzut că toată lumea vrea aşa şi acesta a fost şi sensul apelului către preşedinte să genereze consultări cu partidele politice. Este dreptul dumnealui să nu o facă, am înţeles şi care sunt raţiunile.(…) Sunt planuri făcute de actualul preşedinte al Comisiei Europene care pot avea efecte majore pentru România. (…) În această perioadă se reaşează polii de putere în Europa. Preşedintele nu trebuie lăsat singur aici. Doar preşedintele nu poate rezolva lucrul acesta”, a afirmat Dragnea, la Antena 3.

El a spus că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu, care se află în aceste zile la Bruxelles, trebuie să se întâlnească şi să se pună de acord pentru a vorbi pe aceeaşi voce în Europa.

Fii la curent:  Întâlnire de taină a liderilor coaliției: cine va fi ministrul Justiției

„Mâine şi preşedintele Iohannis şi premierul Grindeanu se vor afla la Bruxelles. (…) Eu cred că mâine, înainte de întâlnire, într-un fel sau altul aceşti doi oameni trebuie să se întâlnească şi să se pună de acord, să aibă aceeaşi voce. Cel mai rău lucru pentru noi ar fi să comunicăm pe mai multe voci”, a adăugat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, România nu şi-a definit încă interesul strategic în UE.

„Faptul că suntem în UE este în regulă, dar trebuie să vedem: intrăm într-un fel de alianţă? Suntem conştienţi de cei care au decizia finală? Încercăm să ne urmărim şi interesele interne? Dacă preşedintele a declinat această propunere de consultare cu partidele, nu neapărat pentru a redefini dorinţa noastră, ci pentru a stabili care este interesul strategic şi care este mecanismul şi procedurile şi acţiunile pe care trebuie să le facem, eu vreau să generez o dezbatere în Parlament, o dezbatere deschisă despre treaba asta”, a menţionat Liviu Dragnea.

În opinia acestuia, „nicio ţară din UE nu ştie unde va fi mâine” şi de aceea este nevoie „de voci coerente, de un punct de vedere comun şi articulat”.

Fii la curent:  PSD a găsit soluția pentru OUG 13

„Este cel mai important subiect al acestor zile. Suntem într-un moment de cumpănă, România, trebuie să fim conştienţi de lucru acesta”, a susţinut Dragnea.

El a adăugat că îşi doreşte o relaţie normală cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Eu vreau să am o relaţie normală. I-am spus public. Un răspuns explicit nu am primit, dar urmărind şi eu atitudinea preşedintelui în ultima perioadă sper ca răspunsul să fie cel pe care îl aştept, ca relaţia să fie una normală. Aşa România poate să crească (…) Sper că descifrarea mea să fie corectă.

Eu nu mai vreau să fie război Klaus Iohannis – Liviu Dragnea. Nu este nici ţara lui Liviu Dragnea, nu este nici ţara lui Klaus Iohannis, continuând acest război, sfâşiem ţara şi, la finalul zilei, nu câştigă nici Klaus Iohannis şi nici eu, ceea ce este mai puţin important, dar nu câştigă nici ţara”, a menţionat Dragnea, conform Agerpres.

Liderul PSD a mai susţinut că adversarii săi sunt alţii şi anume sărăcia, salariile mici, probleme din sănătate, din educaţie, agricultură, infrastructură, problema pădurilor, problema resurselor strategice.

Fii la curent:  Ziua Z: Cine vor fi șefii comisiilor de control SRI și SIE, în Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că vor exista consultări şi dezbateri cu privire la viitorul UE, arătând că prezentarea Cartei albe de către preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, reprezintă începutul dezbaterilor, nu sfârşitul lor.

„Cu siguranţă vom avea şi consultări, şi dezbateri publice. Consider că unii au înţeles greşit despre ce este vorba. Faptul că preşedintele Juncker a lansat Carta albă este începutul dezbaterilor, nu sfârşitul. Acum, joi, vineri nu se hotărăşte nimic despre viitorul Uniunii în acest sens. Chiar iniţiatorul a exprimat aşteptările că până probabil în 2019, când se aleg următorul Parlament, următoarea Comisie, vom avea un rezultat care arată care ar trebui să fie direcţia. Nu suntem la finalul discuţiei, ci la începutul discuţiei şi mă aştept că toată lumea care are o opinie fundamentată să vină cu această opinie, să avem foarte multe consultări, dialog şi aşa mai departe”, a declarat Iohannis.

Acorda un vot

Related Posts