După ce i s-a cerut demisia, Clotilde Armand lansează contraatacul în USR

După ce i s-a cerut demisia, Clotilde Armand lansează contraatacul în USR

Cu două luni înainte de congresul USR, care va fi organizat la Cluj, tensiunile în interiorul partidului sunt în creștere. Principalul focar de conflict în formațiunea condusă de Nicușor Dan este în organizația Sectorul 1, în care activează Clotilde Armand.

Așa cum stiripesurse.ro relatat în exclusivitate săptămâna trecută, lui Clotilde Armand i s-a cerut demisia din funcția de consilier în Consiliul Local al Sectorului 1. Colega de partid Manuela Mureșan a răbufnit într-o ședință internă, acuzând-o pe colega sa franțuzoaică de faptul că absentează de la ședințele CL Sector 1 și că este interesată doar de propria faimă.

Fii la curent:  'Fata lui Hrebenciuc', È™efa Camerei DeputaÈ›ilor - FOTO

După doar câteva zile, timp în care a ajuns în atenția comisiei de etică a USR, Clotilde Armand contraatacă pe linie de partid și încearcă să preia conducerea filialei USR Sector 1, potrivit unor surse din cadrul formațiunii. În prezent, filiala Sector 1 este condusă de Florin Cobzac, cel care a învins-o în alegerile interne pe Clotilde Armand, la începutul anului 2016. De altfel, Clotilde Armand nu se află la prima tentativă de a înlăturare a lui Cobzac. În timpul campaniei electorale de la alegerile parlamentare, aceasta l-ar fi contactat pe Cristian Seidler, actual deputat și membru în Biroul Național al USR, pentru a-i propune schimbarea președintelui filialei Sector 1.

Fii la curent:  Cererea de încuviinÅ£are a urmăririi penale ÅŸi arestării deputatului Adrian Gurzău, discutată luni în Comisia juridică

În cazul în care Clotilde Armand ar reuși să genereze alegeri în filiala USR Sector 1, șansele sale de succes ar fi de 50%, potrivit surselor din partid. Asul din mâneca acesteia îl reprezintă noile înscrieri în filială, pe care ar încerca să le grăbească, fiind vorba în principal de oameni care o susțin. Paradoxal, deși nu este foarte iubită de unii dintre colegii săi, Clotilde Armand este unul dintre principalii vectori de imagine ai partidului, depășită la capitolul popularitate doar de Nicușor Dan.

Fii la curent:  Un nou protest faţă de Gabriel Oprea a fost anunÅ£at pentru vineri seară în Capitală

Congresul USR va avea loc la mijlocul lunii mai, la Cluj-Napoca. Cu acestă ocazie, va fi aleasă o nouă conducere și s-ar putea opera mai multe modificări la statutul partidului. Nicușor Dan a anunțat că va candida din nou la președinția USR, dar nu este clar dacă va avea contracandidat. Între timp, în majoritatea filialelor USR au loc alegeri, noile structuri urmând să aleagă și conducerea centrală.

Acorda un vot