Importanta dictionarelor in progresul autotdidact al elevilor

Anticariat Carti

Unul dintre cele mai importante obiective pe care ar trebui sa le aiba fiecare elev si student este acela de a deveni autodidact, suficient de autonom astfel incat intreaga viata sa fie imbunatatita. Scopul profesorului este acela de a ajuta elevii sa invete independent, profitand de numeroasele resurse disponible. Un exemplu extraordinar este umilul dictionar care poate sa ajute la dezvoltarea unor obiceiuri sanatoase de invatare. Iata si cateva avantaje ale utilizarii frecvente a dictionarului:

Inainte de a cauta sensul anumitor cuvinte in dictionar, avem tendinta de a le da o anumita insemnatate. Uneori poate fi total gresita, iar un dictonar ar putea salva situatia in cel mai onorabil mod. De exemplu, multi am crede ca „libertin” este cuvantul care caracterizeaza o persoana libera, insa acesta se refera la o persoana care sfideaza regulile decentei si ale moralei, si mai poate insemna indecenta si desfranare. Folosirea cuvantului „libertin” intr-un context nepotrivit poate atrage dupa sine critici si mustrari pe care nimeni nu si le doreste.

Fii la curent:  Se lasă cu demisii în ALDE: Tăriceanu face politica penalilor! Am fost înÈ™elaÈ›i

Folosind un dictionar, elevii au parte de ajutor in ceea ce priveste ortografia, pronuntia, gramatica, familii de cuvinte, prepoziti si multe alte provocari lingvistice. Nu este atat de usor pentru un elev sa inteleaga rostul anumitor reguli gramaticale sau de scriere, insa folosind dictionarul in mod repetat, acestea vor deveni un automatism. Cu cat ochiul si creierul sunt expusi mai mult unui stimul, cu atat vor reusi sa-l recunoasca mai repede si sa rezolve sarcina tot mai corect.

Fii la curent:  CCR explică de ce a RESPINS legea conversiei creditelor. Ultima speranţă a datornicilor /DOCUMENT

Posibilitatea de a utiliza dictionare diferite in functie de etapa de acumulare a cunostintelor lingvistice este de un real folos elevilor. In ceea ce priveste limba materna se va utiliza un dictionar monolingv care ajuta la intelegerea cuvintelor din aceeasi limba. Daca se lucreaza la achizitia unei limbi noi, atunci un dictionar bilingv este solutia ideala. Desi un dictionar fizic este indicat, iubitorii tehnologiei au dreptul sa-si foloseasca pasiunea in procesul educativ, asa ca s-au creat si aplicatii si dictionare online, dar si anticariate de carti de unde acestea pot fi achizitionate.

Fii la curent:  'Fata lui Hrebenciuc', È™efa Camerei DeputaÈ›ilor - FOTO

Anticariate de carti in Bucuresti | www.printrecarti.ro

La Printre Carti, anticariat in Bucuresti si pe site-ul https://www.printrecarti.ro/ veti gasi un numar impresionant de dictionare. Verificati daca este in stoc cel de care aveti nevoie si bucurati-va de beneficiile sale!

Acorda un vot