O nouă grupare apărută în PNL. Platforma politică și ambiții la șefia partidului

O nouă grupare apărută în PNL. Platforma politică și ambiții la șefia partidului

Aripa tânără din PNL intră și ea în luptele interne din partid, reactivate odată cu apropierea Congresului. Unii dintre ei marginalizați, alții cu funcții și mandate de parlamentari în noul legislativ, ei s-au constituit într-o grupare care intenționează să dea și un candidat la șefia partidului. Au totuși o piatră de moară în spate care le poate afecta principalul obiectiv- acela de -a avea un cuvânt greu de spus în ostilitățile și negocierile care vor urma, dar mai ales în viitoarea conducere de partid – Alina Gorghiu, fostul lider de partid, s-a lipit de acest grup.

În ultimele săptămâni, nu doar vechii liberali sau foștii pedeliști au avut întâlniri de taină prin diverse locuri sau sedii de partid. Câțiva parlamentari din nou generație, precum Ovidiu Raețchi și Ionuț Stroe au adunat în jurul lor alți colegi pentru a iniția o nouă platformă în interiorul PNL. Intitulată „the new pnl”, noua aripă politică își propune să fie reprezentanta tinerilor liberali în noua conducere, ignorați până acum de seniorii și veteranii partidului și vor acțiuni pentru apropierea partidului de societatea civilă, de intelectuali, pe care PNL i-a îndepărtat, susțin surse din PNL.

Fii la curent:  PNL vrea, dar PNL poate? Mizele celei mai rapide moțiuni de cenzură

Din noua grupare fac parte și alți parlamentari liberali precum Robert Sighiartău, Florin Cîţu, Mara Mareș, Varga Glad și Pavel Popescu, dar și liderul TNL, Costel Alexe și au spijinul câtorva filiale din teritoriu precum Dolj sau Bistrița. Potrivit unor surse parlamentare liberale, în ultima vreme s-au tot purtat discuții dacă sau nu această grupare să aibă un candidat la şefia partidului. Cu această postură cochetează atât Raețchi, cât și Stroe.

Fii la curent:  Demisia în bloc a Opoziției din Parlament. Efecte posibile. Cine a mai folosit-o

„Sunt conștienți că nu o șansă directă la șefia PNL, dar vor să tragă mai degrabă un semnal – că există, că au idei și că trebuie ținut seama de ei în negocierile care vor urma pentru șefia partidului. Cel mai probabil vor câteva poziții de reprezentare în viiitorul BPN, dar prezența din umbră a Alinei Gorghiu nu-i ajută”, ne-au explicat surse din actuala conducere a PNL situația tinerilor liberali cu ambiții de conducere.

Fii la curent:  ȘOC în PNL: un lider greu al partidului NU prinde Senatul

Conform unor surse din această grupare, toată ecuația de lucru s-ar schimba dacă fostul premier Dacian Cioloș ar face pasul în PNL. „Este un om de valoare, ce trebuie primit n cu brațele deschise”, ne-au declarat sursele citate, asigurându-ne că, în acest caz, ei ar susține candidatura lui Cioloș la șefia partidului.

Acorda un vot

Related Posts