O nouă grupare apărută în PNL. Platforma politică și ambiții la șefia partidului

O nouă grupare apărută în PNL. Platforma politică și ambiții la șefia partidului

Aripa tânără din PNL intră È™i ea în luptele interne din partid, reactivate odată cu apropierea Congresului. Unii dintre ei marginalizaÈ›i, alÈ›ii cu funcÈ›ii È™i mandate de parlamentari în noul legislativ, ei s-au constituit într-o grupare care intenÈ›ionează să dea È™i un candidat la È™efia partidului. Au totuÈ™i o piatră de moară în spate care le poate afecta principalul obiectiv- acela de -a avea un cuvânt greu de spus în ostilitățile È™i negocierile care vor urma, dar mai ales în viitoarea conducere de partid – Alina Gorghiu, fostul lider de partid, s-a lipit de acest grup.

ÃŽn ultimele săptămâni, nu doar vechii liberali sau foÈ™tii pedeliÈ™ti au avut întâlniri de taină prin diverse locuri sau sedii de partid. Câțiva parlamentari din nou generaÈ›ie, precum Ovidiu RaeÈ›chi È™i IonuÈ› Stroe au adunat în jurul lor alÈ›i colegi pentru a iniÈ›ia o nouă platformă în interiorul PNL. Intitulată „the new pnl”, noua aripă politică își propune să fie reprezentanta tinerilor liberali în noua conducere, ignoraÈ›i până acum de seniorii È™i veteranii partidului È™i vor acÈ›iuni pentru apropierea partidului de societatea civilă, de intelectuali, pe care PNL i-a îndepărtat, susÈ›in surse din PNL.

Fii la curent:  Demisia în bloc a OpoziÈ›iei din Parlament. Efecte posibile. Cine a mai folosit-o

Din noua grupare fac parte și alți parlamentari liberali precum Robert Sighiartău, Florin Cîţu, Mara Mareș, Varga Glad și Pavel Popescu, dar și liderul TNL, Costel Alexe și au spijinul câtorva filiale din teritoriu precum Dolj sau Bistrița. Potrivit unor surse parlamentare liberale, în ultima vreme s-au tot purtat discuții dacă sau nu această grupare să aibă un candidat la şefia partidului. Cu această postură cochetează atât Raețchi, cât și Stroe.

Fii la curent:  Degringoladă în PNL: 'Parcă se doreÈ™te să scădem sub 10%'

„Sunt conÈ™tienÈ›i că nu o È™ansă directă la È™efia PNL, dar vor să tragă mai degrabă un semnal – că există, că au idei È™i că trebuie È›inut seama de ei în negocierile care vor urma pentru È™efia partidului. Cel mai probabil vor câteva poziÈ›ii de reprezentare în viiitorul BPN, dar prezenÈ›a din umbră a Alinei Gorghiu nu-i ajută”, ne-au explicat surse din actuala conducere a PNL situaÈ›ia tinerilor liberali cu ambiÈ›ii de conducere.

Fii la curent:  PNL vrea, dar PNL poate? Mizele celei mai rapide moÈ›iuni de cenzură

Conform unor surse din această grupare, toată ecuaÈ›ia de lucru s-ar schimba dacă fostul premier Dacian CioloÈ™ ar face pasul în PNL. „Este un om de valoare, ce trebuie primit n cu braÈ›ele deschise”, ne-au declarat sursele citate, asigurându-ne că, în acest caz, ei ar susÈ›ine candidatura lui CioloÈ™ la È™efia partidului.

Acorda un vot

Related Posts