PROBLEME pentru Kovesi: Din SUA, se cer măsuri fără precedent după decizia CCR

Laura_Codruta_Kövesi

Curtea Constituţională a luat astăzi mai multe decizii fără precedent. CCR a anunţat că Direcţia Naţională Anticorupţie nu poate ancheta Executivul. Chris Terhes pune tunurile pe Laura Codruța Kovesi. Acesta spune că după verdictul CCR, conform căruia DNA a încălcat Constituția prin anchetarea emiterii OUG 13, Kovesi trebuie să plece. Însă asta nu e tot. Preotul stabilit în Statele Unite anunţă că DIICOT-ul trebuie să intervină cât mai repede şi să o ancheteze pe Laura Codruţa Kovesi.

„Ca urmare a incalcarii separatiei puterilor in stat, conducerea DNA ar trebui anchetata de DIICOT pentru „actiuni impotriva ordinii constitutionale”. Art. 397 alin. 2 din Codul penal defineste aceasta infractiune astfel: „ÃŽntreprinderea de acÅ£iuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârÅŸite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituÅ£ionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naÅ£ională, se pedepseÅŸte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani ÅŸi interzicerea exercitării unor drepturi”. Prin ceea ce a facut DNA a adus atingere sigurantei nationale si CCR a confirmat ca aceasta a perturbat executarea puterii de stat. Singura intrebare ar fi daca actiunile DNA sunt violente sau nu. Faptul ca procurorii i-au purtat pe unii ministri pe la DNA, ca i-au amenintat cu arestarea ar fi putea fi considerate actiuni violente. Sau poate nu?

Fii la curent:  Laura CodruÅ£a Kovesi, 'în corzi': I se cere demisia dinspre Bruxelles

Ce poate face, insa, DIICOT este sa puna sub acuzare conducerea DNA pentru „actiuni impotriva ordinii constitutionale”, cf. art. 397 alin. 2 din Cp., Sectia de procurori a CSM va incuviinta urmarirea penala contra conducerii DNA, asa cum procedeaza intotdeauna, conducerea DNA va fi suspendata, conform legii, iar apoi sefii DNA vor avea ocazia de a-si „dovedi nevinovatia in instanta”, cum este uzual in prezent.

Fii la curent:  Codrin Åžtefănescu îl face praf pe Sorin Grindeanu: 'Dacă a făcut presiuni, o să fim dezamăgiÈ›i'

Iar in instanta, conducerea suspendata a DNA poate sesiza CCR cu privire la neconstitutionalitatea art. 397 alin. 2 din Codul penal, daca considera ca ceva nu e ok cu articolul respectiv. Conducerea DNA ar avea, astfel, ocazia perfecta sa experimenteze „justitia” pe care o aplica altora. Ce a facut Kovesi este echivalentul unei lovituri de stat. Care e diferenta intre faptul ca presedintele ar fi trimis armata sa ocupe Guvernul sau ca Kovesi si-a trimis procurorii sa ancheteze Guvernul si sa-l lege pentru ca a dat o ordonanta care ei nu-i convenea?”, a tunat Terhes pe facebook.

Fii la curent:  CCR explică de ce a RESPINS legea conversiei creditelor. Ultima speranţă a datornicilor /DOCUMENT
Acorda un vot

Related Posts