PSD pregătește o lovitură importantă în Parlament

SURSE - PSD pregătește o lovitură importantă în Parlament

Scăpați de presiunea străzii, liderii coaliției de guvernare încearcă să își trimită oamenii în funcții de conducere la instituții cheie, din punct de vedere politic. Acesta este și cazul Televiziunii Naționale sau a Radioului Public.

La conducerea celor două instituții se află oameni care nu fac parte din tabăra PSD, iar acest lucru îi nemulțumește pe liderii coaliției. Surse politice convergente ne-au precizat că s-a pus deja în mișcare planul pentru schimbarea celor două conduceri.

Fii la curent:  După ce i s-a cerut demisia, Clotilde Armand lansează contraatacul în USR

În Parlament a ajuns, la Comisiile de Buget Finanțe, raportul de execuție bugetară pentru anul 2015 al SRTV. Acesta intră în analiză parlamentară, iar apoi este trimis la Comisiile reunite de Cultură, care gestionează soarta celor două instituții.

Fii la curent:  Fricțiuni în coaliție: PSD solicită schimbarea unui ministru, ALDE se opune

Dacă se descoperă nereguli în raportul de execuție bugetară și acesta primește un vot negativ în plenul Parlamentului, atunci Consiliul de Administrație este demis automat. Interesant este faptul că actuala conducere a Televiziunii Naționale a fost votată în Parlament anul 2016, iar dacă va fi să fie demisă, va plăti pentru faptele petrecute în anul 2015.

Fii la curent:  Seism pentru PNL. Sute de aleși, pregătiți de exod. Seceta din Opoziție vs. robinetul din mâna PSD

Surse parlamentare susțin că principalul favorit pentru funcția președintele director general al TVR este fostul senator PSD, Georgică Severin, președinte al Comisiei de Cultură din Senat, în legislatura 2012-2016.

Acorda un vot

Related Posts