Reacția PROMPTĂ a SUA după ce Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice

Reacția PROMPTĂ a SUA după ce Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice

SUA au „condamnat ferm” lansarea a patru rachete balistice de către Coreea de Nord luni, promiţând să „utilizeze toată gama de mijloace aflate la dispoziÅ£ia sa împotriva acestei ameninţări crescânde”, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Statele Unite condamnă ferm tirurile cu rachete balistice, efectuate de Coreea de Nord, tiruri care încalcă rezoluÅ£iile Consiliului de Securitate al NaÅ£iunilor Unite ce interzic explicit Phenianului să procedeze la tiruri care utilizează tehnologia rachetelor balistice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner, într-un comunicat.

Fii la curent:  UE ameninţă România: Ce riscăm din cauza modificării unei legi

„Rămânem pregătiÅ£i – ÅŸi vom continua să luăm măsurile necesare pentru aceasta – să ne apărăm ÅŸi să-i apărăm pe aliaÅ£ii noÅŸtri împotriva unui atac ÅŸi suntem pregătiÅ£i să utilizăm toată gama mijloacelor aflate la dispoziÅ£ia noastră împotriva acestei ameninţări crescânde”, a adăugat acelaÅŸi purtător de cuvânt.

Potrivit lui Mark Toner, aceste noi tiruri, aceste noi tiruri nu vor face decât să întărească rezoluÅ£ia „din oÅ£el călit” a Washingtonului ÅŸi a aliaÅ£ilor săi faţă de „conduita ilegală” a Coreii de Nord: „Provocările Coreii de Nord nu servesc decât să întărească ÅŸi mai mult hotărârea de a riposta programelor ilegale ale Phenianului cu privire la armele de distrugere în masă”.

Fii la curent:  Cine ar putea fi noul purtător de cuvânt al Guvernului

„Invităm Coreea de Nord să-ÅŸi înceteze provocările ÅŸi retorica inflamată, care ameninţă pacea ÅŸi stabilitatea internaÅ£ională, să facă alegerea strategică de a-ÅŸi îndeplini obligaÅ£iile ÅŸi angajamentele internaÅ£ionale ÅŸi de a reveni la discuÅ£ii serioase”, a spus el.

Fii la curent:  😊 Curs Relatii Publice, comunicare si publicitate

Regimul lui Kim Jong-Un a reafirmat recent încă o dată intenÅ£ia sa de a se dota cu rachete balistice intercontinentale, care i-ar permite să lovească teritoriul american, afirmând chiar în ianuarie că este „în ultima etapă a pregătirilor”.

La jumătatea lunii februarie, Phenianul a efectuat primul său tir după preluarea mandatului de către noul preÅŸedinte american Donald Trump. Acesta promisese să răspundă „foarte puternic” Coreii de Nord care ridică, potrivit lui, o „mare, mare problemă”.

Acorda un vot

Related Posts