Reacția PROMPTĂ a SUA după ce Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice

Reacția PROMPTĂ a SUA după ce Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice

SUA au „condamnat ferm” lansarea a patru rachete balistice de către Coreea de Nord luni, promiţând să „utilizeze toată gama de mijloace aflate la dispoziţia sa împotriva acestei ameninţări crescânde”, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Statele Unite condamnă ferm tirurile cu rachete balistice, efectuate de Coreea de Nord, tiruri care încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite ce interzic explicit Phenianului să procedeze la tiruri care utilizează tehnologia rachetelor balistice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner, într-un comunicat.

Fii la curent:  PROBLEME pentru Kovesi: Din SUA, se cer măsuri fără precedent după decizia CCR

„Rămânem pregătiţi – şi vom continua să luăm măsurile necesare pentru aceasta – să ne apărăm şi să-i apărăm pe aliaţii noştri împotriva unui atac şi suntem pregătiţi să utilizăm toată gama mijloacelor aflate la dispoziţia noastră împotriva acestei ameninţări crescânde”, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Potrivit lui Mark Toner, aceste noi tiruri, aceste noi tiruri nu vor face decât să întărească rezoluţia „din oţel călit” a Washingtonului şi a aliaţilor săi faţă de „conduita ilegală” a Coreii de Nord: „Provocările Coreii de Nord nu servesc decât să întărească şi mai mult hotărârea de a riposta programelor ilegale ale Phenianului cu privire la armele de distrugere în masă”.

Fii la curent:  Clinton şi Trump s-au înfruntat într-o dezbatere înverşunată, în care s-au acuzat reciproc de minciuni şi falsuri

„Invităm Coreea de Nord să-şi înceteze provocările şi retorica inflamată, care ameninţă pacea şi stabilitatea internaţională, să facă alegerea strategică de a-şi îndeplini obligaţiile şi angajamentele internaţionale şi de a reveni la discuţii serioase”, a spus el.

Fii la curent:  Un întreg guvern laş pitit după fusta doamnei Grindeanu

Regimul lui Kim Jong-Un a reafirmat recent încă o dată intenţia sa de a se dota cu rachete balistice intercontinentale, care i-ar permite să lovească teritoriul american, afirmând chiar în ianuarie că este „în ultima etapă a pregătirilor”.

La jumătatea lunii februarie, Phenianul a efectuat primul său tir după preluarea mandatului de către noul preşedinte american Donald Trump. Acesta promisese să răspundă „foarte puternic” Coreii de Nord care ridică, potrivit lui, o „mare, mare problemă”.

Acorda un vot

Related Posts