Tăriceanu anunță că deschide ușile ALDE pentru liberalii `de calitate`

Tăriceanu anunță că deschide ușile ALDE pentru liberalii `de calitate`

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat duminică seara, că este prea devreme pentru a discuta despre o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidenţiale din 2019.

ÃŽntrebat dacă intenÅ£ioneză să candideze la alegerile prezidenÅ£iale din 2019, Tăriceanu a spus că „este mult drum până atunci” ÅŸi în prezent vrea să fie pus în aplicare programul de guvernare.

„Niciun om (…) chiar dacă are, eu ÅŸtiu, un gând oarecare, cu privire la viitoarele alegeri nu-ÅŸi face planurile încă de pe acum, e prea devreme. Ceea ce îmi doresc în momentul de faţă cel mai mult ÅŸi cel mai mult este ca alianÅ£a dintre noi ÅŸi PSD să reuÅŸească să-ÅŸi pună în aplicare programul de guvernare, pentru că în funcÅ£ie de acest lucru, în funcÅ£ie de reuÅŸita noastră politică, atunci voi putea peste un an sau doi să discut dacă este realmente un astfel de deziderat realist sau nu. Pentru că dacă nu vom reuÅŸi să performăm, dacă nu vom reuÅŸi să punem în practică ceea ce ne-am angajat, atunci sigur că o discuÅ£ie de genul ăsta rămâne pur ÅŸi simplu deziderat în vânt”, a declarat Tăriceanu într-o emisiune la B1 TV.

Fii la curent:  De ziua Mondiala a Hranei (16.10.2015) - Cetatenii din Romania aprind UN MILION DE STELE, in 54 de localități, pentru cei saraci

El a mai spus că obiectivul său ÅŸi al ALDE este să convingă cetăţenii că partidul este „autenticul reprezentant” al liberalismului din România.

Fii la curent:  Unul dintre cei mai bogaÈ›i baroni politici din România DIVORÈšEAZÄ‚

„Obiectivul meu ÅŸi al colegilor mei (…) ceea ce ne dorim noi este să reuÅŸim într-o măsură cât mai importantă să lămurim cetăţenii, alegătorii, că ALDE este autenticul reprezentant al liberalismului în România. Un partid care pune în justa valoare apărarea drepturilor ÅŸi libertăţilor individuale ÅŸi bineînÅ£eles toate celelalte componente care Å£in de o viziune liberală asupra lucrurilor”, a adăugat copreÅŸedintele ALDE.

ÃŽntrebat despre o posibilă venire în partid a unor membri ai PNL, Tăriceanu a afirmat că este dispus oricând să stea de vorbă cu „oameni de calitate” care au o convingere liberală.

Fii la curent:  Alina Gorghiu, va fi AUDIATÄ‚ la ÃŽCCJ

„Vom vedea, vor fi simpli oameni care vor dori să adere, cu toate că apetenÅ£a pentru politică în vreme am văzut că scăzut, vor fi oameni care au o înclinaÅ£ie liberală, care au activat sau n-au mai activat în politică, vom vedea. (…) Pentru oamenii de calitate care au o convingere liberală, sunt dispus oricând să stau de vorbă cu ei, pentru că ÅŸtiu că sunt foarte mulÅ£i oameni astăzi care sunt în PNL, care speră la o minune, care speră ca partidul să-ÅŸi capete profilul pe care l-a avut odinioară”, a mai declarat Tăriceanu.

Acorda un vot

Related Posts