Tudorel Toader intervine în scandalul momentului: ‘Nu e unica soluție, nu e soluția miraculoasă’

Tudorel Toader intervine în scandalul momentului 'Nu e unica soluție, nu e soluția miraculoasă'

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat miercuri seară, la TVR, că graţierea singură nu rezolvă problemele din sistemul penitenciar, ea trebuind însoţită de măsuri alternative de executare a pedepsei.

„Există problema supraaglomerării din penitenciare pe care nimeni nu o contestă. Nu ştiu dacă neapărat populaţia penitenciară exprimă o creştere spectaculoasă infracţional sau dacă nu cumva este şi consecinţa unei legislaţii penale nu totodeauna foarte coerentă. Lumea juridică spune că la concursul de infracţiuni uneori condamnaţii stau mai mult în puşcărie petru sporuri decât pentru pedepsele cuvenite faptelor săvârşite. Avem aglomeraţia din penitenciare faţă de care se caută şi trebuie să găsim soluţii de rezolvare pentru că el (deţinutul -n.r.) este în penitenciar, plăteşte pentru comiterea unor fapte antisociale, dar plata aceea, condiţiile de detenţie nu trebuie să fie unele de natură să îi degradeze personalitatea. Nu trebuie să fie unele de natură să îi afecteze demnitatea, poate chiar şi sănătatea, viaţa. El este un om, va ieşi de acolo peste o lună, peste nouă şi va fi semenul nostru, cum e şi acum, iar acolo el deja are o traumă a privării. (…) Graţierea singură nu rezolvă problemele. (…) Graţierea în sine nu e unica soluţie, nu e soluţia miraculoasă, ea trebuie însoţită de măsuri alternative, de executare a pedepsei, de individualizare a executării pedepsei”, a declarat, miercuri seară, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la TVR.

Fii la curent:  Lansarea site-ului baniitai.info, care monitorizează TOATE cumpararile directe si contractele de achiziții publice din perioada 2007-2015.
Acorda un vot

Related Posts