Zi CRUCIALĂ – Alina Bica și Dorin Cocoș, față în față la ÎCCJ

Zi CRUCIALĂ - Alina Bica și Dorin Cocoș, față în față la ÎCCJ

Alina Bica și Dorin Cocoș sunt așteptați vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru un nou termen în dosarul ANRP 1, informează Antena3. La termenul trecut, fosta şefă DIICOT a fost audiată de judecători, cărora le-a spus că este nevinovată şi că se consideră o ţintă în acest dosar. De asemenea, Alina Bica a formulat acuzaţii grave la adresa lui Dorin Cocoş. Fosta şefă Antimafia a declarat la proces că în spatele tunurilor de zeci de milioane de euro date prin retrocedări ilegale a stat fostul soţ al Elenei Udrea.

Fii la curent:  Zi DECISIVĂ pentru Gabriel Oprea în dosarul DIPI: Ce vor decide magistrații ÎCCJ

Alina Bica a fost audiată mai bine de două ore şi le-a povestit judecătorilor că, în şedinţa în care s-a aprobat acordarea de despăgubiri de aproape 80 de milioane de euro pentru Gheorghe Stelian în schimbul unui teren în Plumbuita, chiar ea a cerut amânarea unei decizii, pentru că nu cunoştea dosarul şi ar fi dorit să discute cu expertul care a făcut evaluarea. Mai mult, Alina Bica a subliniat că membrii Comisiei de acordare a despăgubirilor din cadrul ANRP care acum au formulat acuzaţii împotriva sa au fost cei care i-au sugerat să accepte „stimulente” financiare.

Fii la curent:  Bulgaria e aproape de HAOS: Se prefigurează alegeri anticipate

În faţa judecătorilor, Alina Bica a avut şi câteva izbucniri uşor nervoase, spunând că urmărirea penală s-a îndreptat strict împotriva ei şi că s-a urmărit să fie arestată.

Fii la curent:  Cioloş, DERANJAT de insistențele jurnaliștilor: Nu o să ne însănătoșim niciodată
Acorda un vot

Related Posts