Albirea dentara – simplu si profesional

Clinica stomatologica sector 1

Metodele moderne de albire a dintilor nu genereaza schimbari structurale. Structura smaltului este constituita din elemente organice precum calciul sau fluorul si elemente anorganice. Impreuna asigura sanatatea orala optima. Intr-o microflora acida, ca in cazul cariilor, aceasta structura sanatoasa este atacata, facandu-si loc petele sau fisurile. Din acest motiv s-au dezvoltat diverse proceduri stomatologice care sa intareasca, sa imbunatateasca sau sa consolideze starea degradata sau mai putin degradata a dintilor.

Una dintre aceste proceduri este aceea de albire dentara. Aceasta poate fi facuta acasa, sub indrumarea unui specialist sau la cabinetul stomatologic. Albirea profesionala facuta in cabinet se desfasoara sub anumite standarde menite sa protejeze pacientul si sa ofere rezultatele asteptate. In prima faza, medicul stomatolog protejeaza buzele cu ajutorul unui gel protector, astfel incat materialul de albire sa nu intre in contact cu tesuturile cavitatii bucale. Apoi, materialul de albire este raspandit pe suprafata dintilor si activat sub influenta agentilor fizici de lumina provenita din laser. Procedeul medical se termina cu fluorizarea dintilor ce impiedica supraaglomerarea suprafetei dintilor cu agenti daunatori.

Fii la curent:  VelvetDental - locul potrivit pentru problemele stomatologice ale copilului tau

Aceasta procedura poate dura intre 30 de minute pana la o ora si jumatate. 2-3 zile dupa aplicarea procedurii de albire se recomanda ingerarea alimentelor cu potential scazut de colorare. Efectele acestei operatiuni de albire pot dura pana la doi ani, chiar si mai mult, daca se pastreaza cele mai simple reguli de ingrijire dentara.

Fii la curent:  Frumusete fara celulita, prin terapia cu radiofrecventa de la Bioestetika.ro

Cu toate ca este o procedura cu larga raspandire, totusi nu poate fi aplicata oricui. De obicei, inainte de a incepe tratamentul de albire, medicul sau asistenta vor face o anamneza a pacientului. Albirea este contraindicata in cazul bolilor inflamatorii, in cazul cariilor dentare sau a dintilor cu smaltul afecata. Este total contraindicata in sarcina, dar si persoanelor cu varste mai mici de 16 ani. De asemenea, in cazul dintilor cu fatete dentare aplicate pe dintii frontali, albirea nu s-ar produce uniform.

Fii la curent:  Necesitatea extractiei maselelor de minte

Clinica stomatologica VelvetDental, ofera servicii stomatologice de inalta calitate, la preturi avantajoase si atractive. Cautati oferta pe site-ul velvetdental.ro, gaasiti procedura de care aveti nevoie si pretul eferent, apoi contactati telefonic pentru o programare. Avand in vedere ca in clinica se afla intotdeauna cel putin un medic stomatolog, este imposibil sa nu va potriviti la program!

Acorda un vot

Related Posts