Alegerea scaunului rulant pentru o persoana in varsta

Carucior rulant

O persoana in varsta care se gaseste intr-un scaun cu rotile se simte de multe ori ca si cum ar regresa. Pentru ca aceasta etapa a vietii sa fie mai usor de inteles, este esential sa se faca alegerea corecta in ceea ce priveste scaunul rulant. Acesta poate fi manual sau electric, iar modelul ales va trebui sa raspunda nevoilor beneficiarului, dar si solicitarii medicilor.

Pentru a determina tipul de carucior rulant pe care sa-l alegeti, persoana beneficiara va trebui sa treaca printr-o intalnire cu un medic care sa valideze prescriptia scaunului rulant si cu un fizioterapeut care sa valideze modelul in functie de abilitatile persoanei care-l va folosi. In alegerea scaunului cu rotile pentru persoanele in varsta ar trebui luate in considerare dimensiunea, forta fizica si autonomia pacientului, stilul de viata al acestuia si timpul pe care pacientul il va petrece in scaun.

Fii la curent:  Cele mai bune dispozitive medicale

Scaunul rulant al unui senior trebuie sa fie foarte usor de folosit deoarece persoanele in varsta sufera, de obicei, de slabiciune musculara sau paralizie partiala. Lista optiunilor pentru scaunele cu rotile pentru seniori nu este mult diferita de cea a scaunelor pentru persoanele cu un handicap. Acestea ar trebui sa aiba: sprijin pentru picioare, tetiera, perna antiescare, perna de sprijin, perna de echilibru, brate ajustabile si/sau detasabile si o masa detasabila.

Fii la curent:  Endodontia – O interventie cu impact major asupra dintilor afectati

Inainte de a cumpara un scaun cu rotile, acesta ar trebui testat mai multe zile, atat in casa, cat si in exterior. Testarea la domiciliu este pentru a verifica daca acesta este potrivit casei, inaltimii mobilierului si latimii usilor, a coridoarelor si a bailor. Testarea in afara casei, dar in zona de plimbare a beneficiarului, este necesara pentru a vedea daca se preteaza suprafetelor intalnite in ruta zilnica.

Fii la curent:  Stresul afecteaza peste 70% din populatia Romaniei! Ce solutii exista?

Magazinul Ortopedic – Sanatatea dumneavoastra, experienta lor!

Cu ajutor specializat din partea echipei Magazinul Ortopedic, ati putea achizitiona un scaun cu rotile potrivit accesand https://www.magazinulortopedic.ro/. Indrazniti sa cereti mai multe informatii decat gasiti pe site si nu veti da gres in alegerea pe care o aveti de facut!

Acorda un vot

Related Posts