Ce scop are ata dentara?

Cabinet Stomatologic Sector 2

Ata dentara este un accesoriu foarte raspandit pentru ingrijirea dintilor. Aceasta este eficienta pentru indepartarea placilor dentare deoarece ajunge in partile pe care periuta de dinti nu le atinge. Avand in vedere finetea sa, se nasc intrebari cu privire la frecventa cu care se poate utiliza.

Scopul atei dentare este de a elimina depunerile de deseuri alimentare din zona interdentala. Utilizarea acesteia are un impact major asupra protectiei tuturor dintilor, in special impotriva patologiilor asociate cu slaba igiena orasa si proliferarea bacteriilor. Ata dentara poate fi folosita zilnic. Cu toate acestea, ata dentara este recomandata, in general, pentru gingii solide care nu sangereaza. De asemenea, nu se recomanda ata dentara persoanelor cu suprafete interproximale mari sau care sufera de boli parodontale. Stomatologii prefera sa recomande perii interdentale sau alte dispozitive.

Fii la curent:  Despre sanatatea orala se invata din primii ani de viata

Metoda simpla de a contribui la sanatatea dintilor necesita cateva gesturi simple: ata dentara se foloseste inaintea sau dupa periaj, se folosesc miscari usoare pentru a evita ranirea gingiilor, la finalul curatarii firul se indeparteaza usor dintre dinti, dupa care se clateste bine gura cu apa simpla sau cu apa de gura.

Fii la curent:  Cele mai comune probleme dentare

Ata dentara este realizata din materiale solide, precum nailon sau teflon, pentru a preveni distrugerea sau taierea usoara a acesteia. Acestea sunt imbunatatite pentru a se potrivit diferitelor tipuri de nevoi si preferinte. Se gaseste ata dentara cu ceara pentru a facilita si mai mult alunecarea intre dinti, cu toate ca cea fara ceara curata mai bine. Mai sunt variante impregnate cu agenti antibacterieni pentru o actiune antiseptica sau ate dentare aromate (de exemplu menta) pentru o utilizare mai placuta.

Fii la curent:  Atunci cand aveti o urgenta dentara, mergeti la un cabinet stomatologic!

Cabinet Stomatologic Sector 2 Elveto Dent

elveto-dent

Orice dentist bun va recomanda pacientilor sa foloseasca toate accesoriile dentare necesare pentru o buna igiena orala si o intretinere optima a dintilor. Echipa Elveto Dent, cabinet stomatologic in sector 2, recomanda pacientilor sa nu excluda niciodata pasta si periuta de dinti, insa  acestora se pot alatura ata dentara, apa de gura, perii interdentare, geluri de albire si altele. Detalii despre servicii, echipa medicala, preturi si oferte gasiti accesand https://cabinetstomatologicsector2.ro/.

Acorda un vot

Related Posts